TTVA 4 Promoveert naar de 3e klasse

08 april 2019 door Hennie van der Zouw
TTVA 4 Promoveert naar de 3e klasse

ALBLASSERDAM - Na het verlies van concurrent DFC 1 tegen Dordrecht 7 had TTVA 4 afgelopen donderdag zelf nog maar drie puntjes nodig in thuiswedstrijd tegen Tavernie 3 uit Nieuwland, om promotie af te dwingen.  Kees Hummel en Henk Mes lieten er geen gras over groeien en maakte het geweldig af met een 5-0 zege.  Men mag het dus volgend seizoen dus in de 3e klasse gaan proberen. Verder waren er deze week zeges voor TTVA 2, 5 en 8. Ook TTVA 8 blijft hierdoor stevig op koers voor het kampioenschap.

TTVA 2 – Dordrecht 4   2e klasse  3-2
TTVA 2 pakte een nuttige winst in de thuiswedstrijd tegen Dordrecht 4. Ron Kappen had het knap lastig tegen Roggeveen. Hij had een 2-0 achterstand nodig om een beetje wakker te worden. De volgende drie games en dus de winst waren uiteindelijk voor Kappen. Hij bleef ook tegen Snoep ongeslagen. Yannick Geerlings Wist te winnen van Roggeveen maar verloor met duidelijk verschil van Snoep. Het dubbel van Kappen/Geerlings ging na een 2-1 voorsprong alsnog naar het duo van Dordrecht. TTVA 2 draait lekker mee en hoeft zich eigenlijk geen zorgen te maken.

Twenty-one Up 5 – TTVA 3  3e klasse  5-0
TTVA 3 ging in Rotterdam dik onderuit tegen het een plaatsje hoger staande Twenty-one Up 5. Alleen Peter Houmes wist de eer nog te redden door een winstpartij tegen Arjen de Boer. Wim Verschoor zit duidelijk nog even in zijn wittebroodsweken want hij kon deze avond geen potten breken. Jammer genoeg ging ook het dubbel in vijf games verloren.  TTVA 3 staat stevig in de middenmoot en dat is gewoon goed als het streven is om degradatie te ontlopen.

TTVA 4 – Tavernie 3   4e klasse  5-0 Kampioen.
TTVA 4 zag op dinsdagavond concurrent DFC 1 met 3-2 bij Dordrecht verliezen. Dit betekende dat men zelf een dag later nog maar drie puntjes nodig had voor het binnen halen van de titel in 4P. Dat dit uiteindelijk al na drie partijen zo ver was hadden ze zelf ook niet verwacht. Zowel Kees Hummel als Henk Mes wonnen hun eerste enkelpartij en hierna was de gemakkelijke drie games winst in het dubbel dus voldoende voor het binnen halen van het kampioenschap. Na de pauze wisten Hummel en Mes de voorsprong in de wedstrijd verder uit te breiden naar een 5-0 eindresultaat. Dat de spanning soms hoog op kan lopen in een familie als iemand in de avond voor het kampioenschap moet spelen, was duidelijk te zien aan Kees Hummel. Vrouw Tinie die normaal de kleding voor Kees Hummel klaarlegt had een verkeerd Shirt voor Kees op de plank gelegd en Kees had dit niet eens in de gaten. Gelukkig had het geen invloed op de prestaties van Kees maar het mag toch wel als een onzorgvuldigheid van vrouw Tinie gezien worden. Volgende week wacht TTVA 4 nog een wedstrijdje tegen DFC 1. Een wedstrijd om des keizers baard dus eigenlijk.

TTVA 5 – Atlantic 1   4e klasse  3-2
Op de valreep boekte TTVA 5 dan toch een zege op een hoger geklasseerde tegenstander. En het was zeker dik verdient te noemen. Uit werd er geflatteerd met 4-1 verloren maar nu hingen de bordjes dus de andere kant op. Frank Jaquet bleef ongeslagen en Ton de Boom voegde daar nog even het winnende puntje aan toe. Het dubbel ging in een razend tempo in vijf games naar de Rotterdammers. Maar de zege is niet voldoende voor lijsbehoud. TTVA 5 is dus definitief gedegradeerd.

Sliedrecht Sport 4 – TTVA 6  4e klasse  4-1
TTVA 6 verloor eigenlijk wat geflatteerd van koploper Sliedrecht Sport 4. Ab de groot verloor een enkelpartij met 12-10 in de vijfde game en ook het dubbel van de heren de Groot en Muskiet ging met  15-13 in de vijfde game verloren. Met ietsje meer geluk had de stand dus zeker een ander aanzien kunnen hebben. Het enige puntje werd gemaakt door Ronald Muskiet die te sterk was voor Teus Schouten. Het wordt echt wel een beetje penibel voor TTVA 6. Men staat vierde maar de concurrentie voor lijfsbehoud staat er met een wedstrijd minder misschien wel beter voor.

TTVA 7 – Merwestad 5   5e klasse  2-3
Nico Barten en Jeroen Veth wonnen beide een enkelpartij en daar bleef het ook bij voor TTVA 7. De kansen op een eventueel kampioenschap is nu eigenlijk wel verkeken. Nileta 2 en Serve 71 3 staan er in de stand nu gewoon beter voor. Maar men weet maar nooit!!

Serve 71  5 – TTVA 8   7e klasse   0-5
Na de 5-0 winst van concurrent HTV 3 op DFC 5 werd de druk wat groter voor TTVA 8. Maar zij lieten zich niet van de wijs brengen. Arie Sloof en Jordi  Tanzarella bleven heel gemakkelijk ongeslagen deze avond. Arie Sloof won ook samen met Ruth Sloof op de sloffen het dubbel. TTVA 8 staat nu tweede in de stand met een puntje en een wedstrijd minder. Komende week volgt de lakmoes proef. Men zal dan in Hoornaar concurrent HTV 3 van het lijf dienen te houden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.