Robotpoezen voor bewoners De Alblashof

08 april 2019 door Hennie van der Zouw
Robotpoezen voor bewoners De Alblashof

ALBLASSERDAM - Bewoners van verpleeghuis De Alblashof in Alblasserdam kunnen sinds kort gebruikmaken van een robotpoes. Vier robotpoezen zijn geschonken door Zwaluwbouw, die de renovatie van De Alblashof heeft verzorgd.  De andere twee robotpoezen zijn aangeschaft met de opbrengst van een rommelmarkt. Met de zes robotpoezen is er voor iedere woongroep één. De robotpoes heeft een positief effect op bewoners met dementie.

Positief effect
Robotpoezen worden in verpleeghuizen steeds vaker gebruikt. ‘De robotpoezen hebben een positief effect bij bewoners met dementie’, vertelt Henny Tukker, activiteitenbegeleider in De Alblashof. ‘Zij komen vaak tot rust als zij kunnen knuffelen met de robotpoes.’ De poes ziet er niet alleen levensecht uit, maar maakt ook nog eens authentieke geluiden. ‘Als iemand de robotpoes aait, dan reageert de kat daarop door te gaan spinnen. We zien dat bewoners er baat bij hebben en dat is mooi om te zien.’

De Alblashof is erg blij met de schenking van Zwaluwbouw. ‘We zijn hen enorm dankbaar voor deze schenking’, zegt Henny Tukker. Mevrouw Van Alphen en Mevrouw Osseweijer, bewoners van De Alblashof, namen de robotpoezen als eerste op schoot. Zij verwelkomden het dier vriendelijk en beloofde dat zij goed voor haar zouden zorgen.

Fotobijschrift: Mevrouw Van Alphen (links) en Mevrouw Osseweijer (rechts), bewoners van De Alblashof, namen de robotpoezen als eerste in gebruik.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.