TTVA 4 en 8 houden kampioenschapsrace goed vol

01 april 2019 door Hennie van der Zouw
TTVA 4 en 8 houden kampioenschapsrace goed vol

ALBLASSERDAM - TTVA 4 en 8 houden de druk er goed op bij de concurrentie. Beide teams boekten een ruime overwinning in de achtste speelronde van de tafeltenniscompetitie. TTVA 4 heeft nu vier punten voorsprong op DFC 1 en TTVA 8 staat één puntje achter koploper HTV 3 met een wedstrijd minder gespeeld. Alle andere TTVA teams verloren hun wedstrijd deze week. Voor TTVA 5 betekende dit dat degradatie nu niet meer te ontlopen is.

TTVA 3 – Alexandria 9   3e klasse  2-3
Door de twee behaalde punten is TTVA 3 zo goed als zeker veilig voor degradatie. Het Rotterdamse Alexandria was iets te sterk deze avond en dan met name Frans aan de Wiel. Remco Schimmel en Wim Verschoor wonnen beide wel van Tahmassian.  Het dubbel gaf dus net de doorslag in de wedstrijd. Schimmel en Verschoor moesten hierin in vier games de overwinning aan Alexandria laten.

Serve 71  2 – TTVA 4   4e klasse  0-5
TTVA 4 wist een vrij gemakkelijke overwinning te boeken in Hendrik-ido Ambacht. Kees Hummel en Henk Mes vergrote hiermee de kans op het kampioenschap wel weer enigszins. Beide waren ze in hun enkelpartijen te sterk voor Benschop en van der Padt. Ook het dubbel werd in drie games gemakkelijk over de streep getrokken. Men blijft door deze overwinning stevig koploper in 4P. Met nog twee speelrondes te gaan ziet het er dus heel goed uit voor TTVA 4.

TTVA 5 – Salamanders 9  4e klasse  0-5
Door deze nederlaag staat de degradatie van TTVA wel zo goed als vast. Men hoeft zich niet te schamen want men zit echt in een monsterlijk sterke poule dit seizoen. Ton de boom kwam tegen Debby de Klerk op een 2-0 voorsprong maar ging als nog in vijf games door de knieën. Frank Jaquet wist tot twee keer toe een vijfde game te halen maar zat ook even zoveel keren toch nog met lege handen. Het Wateringse Salamanders wordt door deze zege weer alleen koploper.

Dordrecht 11 – TTVA 6   4e klasse  3-2
Ab de Groot en Ronald Muskiet verloren beide hun enkelpartij van Jan van de Boogaard. Beide wonnen wel vrij gemakkelijk van Henk Blom. Het dubbel moest dus de beslissing brengen. Ronald en Ab gingen hier in nipt in vijf games ten onder en verloren dus ook de wedstrijd. Het is nog flink spannend in deze poule als het gaat om het feit wie degradatie ten deel gaat vallen. De vier onderste teams in de stand komen er alle vier nog voor in aanmerking. TTVA 6 staat er misschien wel het beste voor van de vier maar moet echt wel punten sprokkelen om in veilige haven te gaan belanden.

DFC 3 – TTVA 7    5e klasse  3-2
TTVA 7 ziet door deze kleine nederlaag de kansen op het kampioenschap zo goed als vervliegen. Nico Barten en Gerrit Verhaar wonnen beide van Noorlander maar moesten ook beide Stefan le Grand feliciteren. Ook hier was het dubbel dus beslissend voor het binnen halen van de wedstrijd. Nico en Gerrit werden hierin jammer genoeg makkelijk aan de kant gezet door het Dordtse dubbel.

TTVA 8 – Gorkum 5   7e klasse  5-0
Arie en Ruth Sloof lieten er tegen Gorkum geen gras over groeien. Alle partijen werden in drie games gewonnen. Het verschil was dus wel erg groot. Maar het gaat er wel steeds beter uit zien als het gaat om het binnen halen van het kampioenschap. Men staat er met een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie heel goed voor.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.