Preek van de leek door burgemeester Jaap Paans

23 maart 2019 door Hennie van der Zouw
Preek van de leek door burgemeester Jaap Paans

ALBLASSERDAM - Op 24 maart was er een heel bijzondere Eltheto Anders viering, namelijk de Preek van de Leek. De gedachte achter een preek van de leek is afkomstig uit Amsterdam (preekvandeleek.nl) Daar bedacht men dat waar vroeger dominees het dikwijls voor het zeggen hadden en de opiniemakers waren, deze rol tegenwoordig vaak overgenomen is door anderen (schrijvers, columnisten, cabaretiers bijvoorbeeld).

Zij ontmaskeren oude waarheden, zeggen hoe het zit, verdiepen meningen, volgen ontwikkelingen kritisch, nemen posities in. Hoe zou het zijn als eens iemand anders – mensen met bewezen spreekvaardigheid – voor één keer de kansel op zouden gaan? Wat gebeurt er met een kerkdienst als je hén het woord geeft over wat hen bezielt en als zij hun passie/werk/enthousiasme verbinden met een Bijbelverhaal binnen het kader van een kerkdienst met liederen, muziek, gebed, collecte.

De Elthetogemeente is erg blij dat burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam hieraan mee wilde werken en een preek van de leek heeft verzorgd. De dienst vond plaats op 24 maart 2019 om 10.00 uur in de Elthetokerk aan de Blokweerweg 22.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.