TTVA 4, 7 en 8 op Kampioenschapskoers

11 maart 2019 door Hennie van der Zouw
TTVA 4, 7 en 8 op Kampioenschapskoers

ALBLASSERDAM - Teams 4, 7 en 8 van tafeltennisvereniging TTVA hebben zich de laatste weken nadrukkelijk gemeld aan de kop in hun klasse. TTVA 4 deed dit de afgelopen week door een duidelijke zege op DFC 1. TTVA 7 maakte korte metten concurrent Serve 71 3 en TTVA 8 consolideerde hun koppositie door een zege op DFC 5. Teams 2, 5 en 6 zullen nog een harde dobber gaan krijgen als het gaat om lijfsbehoud. TTVA 3 draait mee in de middenmoot.

TTVA 2 – Taveri 1   2e klasse  1-4
TTVA 2 moest het opnemen tegen gedoodverfde kampioen Taveri  1 uit Ridderkerk. TTVA 2 trad aan met Ron Kappen, die nu is opgenomen in het tweede team na het overleiden van zijn maatje Ralph Faasen. Het was Ron zijn eerste wedstrijd na dit zware verlies. Taveri 1 was eigenlijk de ideale tegenstander om eigenlijk weer opnieuw te beginnen met het seizoen voor Ron. Niets moest en er kon gewoon lekker gespeeld worden. Dat gebeurde dus ook en er werden een aantal goede partijen gespeeld. Uiteindelijk was het Ron zelf die voor het enige puntje zorgde. Hij won netjes in drie games van den Hollander. Yannick Geerlings Wist twee keer een 2-1 voorsprong te bewerkstellen maar wist dit beide keren niet tot een goed einde te brengen. Komende week volgt de uitwedstrijd tegen Alexandria waar er gewoon meer kansen liggen voor een goed resultaat.

Boomgaardshoek 2 – TTVA 3  3e klasse  1-4
Wim Verschoor is het draadje nog wel eens kwijt bij TTVA 3. Zo ook afgelopen donderdagavond toen hij keurig op tijd aanwezig was in onze zaal aan de Weversstraat. Alleen kwam hij er toen achter dat hij een uitwedstrijd moest spelen en dus eigenlijk op de verkeerde plaats aanwezig was. Hij toog alsnog naar Hoogvliet om daar (zei het iets te laat) samen met Remco Schimmel aan te treden tegen Boomgaardshoek 2. Het liep gelukkig allemaal goed af voor de heren. Zowel Wim als Remco wonnen beide hun twee enkel partijen. Alleen het dubbel ging verloren voor TTVA 3. Men staat door deze ruime overwinning weer gewoon keurig bij de middenmoot en men heeft lijfsbehoud helemaal in eigen handen.

TTVA 4 – DFC 1    4e klasse  4-1
Door deze ruime overwinning op het lastige DFC 1 is TTVA 4 met 16 punten alleen koploper geworden in 4P. De concurrentie is hevig met drie teams met 14 punten die TTVA 4 op de hielen zitten. Kees Hummel was de grote man deze avond. Hij bleef ongeslagen en zette dus de toon. Henk Mes moest het enige tegenpunt toestaan. Hij verloor van John Kirchhoff. Het dubbel van Hummel en Mes is het gehele seizoen al een baken van vertrouwen. Ook tegen DFC wist men vrij gemakkelijk in drie games te winnen van het Dordtse dubbel. Komende week wacht de uitwedstrijd tegen Dordrecht waar thuis met 2-3 van verloren werd. Men heeft dus wat goed te maken.

TTVA 5 – Taveba 4   4e klasse  0-5
De gezichten stonden niet echt op standje vrolijk nadat koploper Taveba 4 uit Barendrecht was langs geweest afgelopen dinsdagavond. Ton de Boom en Frank Jaquet konden niet echt veel aanknopingspunten vinden tegen deze lastige tegenstanders. Frank wist er tegen Croese nog een vijfde game uit te halen en ook het dubbel ging in vijf games verloren. Komende week staat er voor dit team een dubbele ontmoeting met het Rotterdamse Germinal op het programma. Het wordt zaak om daar toch wat puntjes uit te gaan halen, omdat ze anders op een plaats in de stand terechtkomen die weinig perspectief bied voor lijfsbehoud.

Sorry 2 – TTVA 6   4e klasse  2-3
Een nuttige overwinning afgelopen week van TTVA 6 in Oud-Bijerland.  Het gat met de eerste drie in de stand is inmiddels vrij groot. Men moet zich dus focussen op de vierde en laatste veilige plek. In dat opzicht deed men dus goede zaken. Ab de Groot bleef ongeslagen en met een overwinning van Ronald Muskiet daarbij bleef men dus aan de goede kant van de score. Het dubbel van Muskiet/de Groot ging er dik af tegen het dubbel van Sorry.

TTVA 7 – Serve 71  3   5e klasse  4-1
TTVA 7 blijft het verassend goed doen in 5B. Dit keer was het koploper Serve dat werd gevloerd. Nico Barten bleef voor de vierde achtereenvolgende wedstrijd ongeslagen. Jeroen Veth wist ook een puntje bij te dragen en ook het dubbel van Barten/Verhaar werd in winst omgezet. TTVA 5 heeft de koppositie nu overgenomen en men wacht komende week de wedstrijd met een andere concurrent Nileta 2.

DFC 5 – TTVA 8    7e klasse  2-3
TTVA 8 houd de race om het kampioenschap goed vol. Men had het tegen het Dordtse DFC alleen moeilijk met Maurice de Wit, die voor zowel Arie Sloof als Jordi Tanzarella te sterk bleek. Beide heren wisten wel te winnen van v/d Net. Het dubbel van Arie en Ruth Sloof gaf deze avond dus de doorslag. Zij waren in drie games te sterk voor het dubbel van DFC 5. Men blijft hierdoor koploper met een puntje voorsprong op NTTC 7.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.