Tafeltennisvereniging TTVA pakt de draad weer op

25 februari 2019 door Hennie van der Zouw
Tafeltennisvereniging TTVA pakt de draad weer op

ALBLASSERDAM - TTVA is de afgelopen week weer aan de slag gegaan na het onverwachte overleiden van voorzitter Ralph Faasen. TTVA heeft op vrijdag 15 februari afscheid genomen tijdens een indrukwekkende begrafenis. Afgelopen week is er tijdens de thuiswedstrijden een mooie minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van aan hem. Afgelopen week zijn alle spelers met een bezwaard gemoed weer achter de tafel verschenen voor de volgende competitieronde.

Dordrecht 4 – TTVA 2   2e klasse  2-3
Yannick Geerlings van TTVA 2 moest met een invaller afreizen naar Dordrecht. Rien de Heer is namelijk langdurig geblesseerd en kon dus niet aantreden. Henk Mes nam de honneurs  naar behoren waar. Yannick won zowel van Knobbe als Roggeveen. Henk kwam tegen eerst genoemde wat tekort maar wist wel in vier games van Roggeveen te winnen. Het dubbel was wat ongemakkelijk.  Yannick en Henk hebben nog nooit een dubbel gevormd en dat was ook wel te zien. TTVA 2 staat er gewoon goed voor en kan nog alle kanten op.

TTVA 3 – Twenty-one Up 5  3e klasse  2-3
TTVA 3 verloor krap van het Rotterdamse Twenty-one Up 5. Alleen Wim Verschoor wist de geluidsbarriere te doorbreken in zijn eerste enkelpartij. Hij wist met veel spierballen gerol te winnen van Spliethoff. Ook het dubbel samen met Remco Schimmel ging na een goed gespeelde vijfde game naar TTVA 3. Jammer dat Remco in zijn enkelpartijen niet echt een vuist kon maken.

Tavernie 3 – TTVA 4   4e klasse  2-3
TTVA 4 had voor de tweede achtereenvolgende uitwedstrijd een trage start. Zowel Henk Mes als Kees Hummel verloren hun eerste enkelpartij. In het in drie games gewonnen dubbel kwam men gelukkig weer een beetje bij de mensen. Henk Mes trok hierna de stand weer gelijk door winst op Scherpenzeel. Kees hummel verloor hierna jammer genoeg in een hoogwaardige schuifpartij van Mia Alting. Alting bleef trouwens deze avond ongeslagen voor het Nieuwlandse tavernie.

Atlantic 1 – TTVA 5   4e klasse  4-1
TTVA 5 had meer kansen dan de uitslag doet vermoeden. Het dubbel werd na een 0-2 voorsprong alsnog uit handen gegeven. Ook Ton de Boom nam tegen Peter Lammers een 1-2 voorsprong en wist dit niet te verzilveren. Het enige puntje kwam op naam van Frank Jaquet die van Henk van Leeuwen wist te winnen. TTVA 5 is in deze poule op dit moment de best of de rest. Drie teams hebben zich namelijk al behoorlijk af gescheiden van de rest.

TTVA 6 – Sliedrecht Sport 4  4e klasse  2-3
Onze pasgeboren grijsaards van TTVA 6 gingen nipt onderuit tegen Sliedrecht. Zowel Ab de Groot als Ronald Muskiet wonnen beide een enkelpartij.  Peter de Groot was voor beide gewoon te sterk deze avond. Ook het dubbel ging in de tas mee terug naar Sliedrecht. Muskiet en de Groot zal toch wat puntjes moeten gaan sprokkelen de komende wedstrijden om niet nu al in de gevarenzone te gaan belanden.

Merwestad 5 – TTVA 7   5e klasse  0-5
TTVA 7 walste in Dordrecht met groot gemak over het arme Merwestad 5 heen. Zowel Nico Barten als Gerrit Verhaar stonden beide slechts één game af in hun enkelpartijen. Ook het dubbel van beide heren werd gemakkelijk in drie games binnen gehaald. TTVA 7 staat er goed voor met 12 uit 3.

TTVA 8 – Serve 71  5   7e klasse  5-0
TTVA boekte een hele nuttige maximale score teen Serve71 uit Hendrik-Ido Ambacht. Zeker gezien het feit dat zei het gevecht om de koppositie willen blijven voeren met NTTC. Zowel Jordi Tanzarella als Ruth Sloof bleven deze avond dus ongeslagen. Al dreigde er in de laatste partij van Ruth er nog een kink in de kabel te komen. Zij liet de tegenstander nog terugkomen van een 2-0 achterstand in games maar maakte het uiteindelijk toch af in vijf games. Ook het dubbel van Ruth en Arie Sloof was veel te sterk voor het dubbel van Serve 71.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.