Leuke zwemwedstrijd Wiekslag in 's-Gravendeel.

04 februari 2019 door Hennie van der Zouw
Leuke zwemwedstrijd Wiekslag in 's-Gravendeel.

ALBLASSERDAM - Op zaterdag 2 februari trad de zwemploeg van ZPC Wiekslag aan in zwembad De Wellen in ’s-Gravendeel voor de Meerkamp Ronde 3.

In het kleine, maar gezellige zwembad werden mooie PR’s gezwommen en meerdere zwemmers vielen in de prijzen.

Op de 200 meter schoolslag zwommen Dide Provily en Evi Bol naar goud en zilver, beide dames verbeterden hun PR met respectievelijk 15 en 16 seconden. Eva Bot zwom naar een 4e plaats en viel net buiten de medailles, maar ze verbeterde haar PR op spectaculaire wijze met ruim 19 seconden. Bij de 200 meter wisselslag was de medaille verdeling goud voor Dide, zilver voor Evi en brons voor Eva.

Bij de jongens 200 meter schoolslag behaalde Julian Kroon de gouden medaille, Kees Wassenaar zwom naar zilver. Op de 200 meter wisselslag was er opnieuw goud voor Julian, het zilver ging in een mooi persoonlijk record naar Floris van der Valk en Kees Wassenaar behaalde het brons.

Het podium voor de 200 meter wisselslag werd volledig bezet door de Wiekslag. Bart Tuinenburg, Robin den Ouden en Jens Schout bezetten plaats 1, 2 en 3. Ook op de 100 meter vrije slag verdeelden zij de medailles, zij het in een net iets andere volgorde. Robin behaalde goud, Jens zilver en Bart brons.

Julia Sterk en Jayda Akpullukcu zwommen in een PR naar de 1e en 3e plaats op de 100 meter rugslag. Julia haalde ook een zilveren medaille weg bij de 50 meter vlinderslag.

Het wedstrijdveld voor de 50 meter rugslag bij de minoren 2, 3 en 4 was bijna volledig bezet door Wiekslag zwemmers. Ivo Bot kreeg de gouden medaille, Owen Houdé zwom naar zilver en Samgar Oosterwijk ontving het brons. Alle heren, dus ook Joost Boers, Jordan Neyhoft en Ghalil Lodder, zwommen 2 tot 4 seconden van hun PR af. Op de 50 meter vlinderslag zette Ivo de snelste tijd neer, voor Samgar en Owen.

Isabel Rodriquez zette op haar 50 meter rugslag een mooie eerste tijd neer van 1:03:05 en behaalde daarmee de gouden medaille. Op de 50 meter vrij verbeterde zij haar beste tijd met ruim 7 seconden en behaalde ook daar het goud.

Thierry den Ouden behaalde zilver op de 100 meter schoolslag en goud op de 100 meter rugslag.

Vera Kruithof werd 3e op de 200 meter wisselslag en zwom bijna 10 seconden van haar beste tijd af.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.