Waterschap Rivierenland gaan ingrijpende verkeersmaatregelen treffen

25 mei 2005

ALBLASSERDAM - Het waterschap gaat groot onderhoud plegen. De gemeente Alblasserdam gaat de nieuwe ontsluiting van Nieuwland realiseren in het verlengde van de Van Wenaeweg. En de gemeente Papendrecht gaat de kruising Hoogendijk Burgemeester Keizerweg aanpakken.

Afstemming tussen drie opdrachtgevers met verschillende belangen is lastig en om het nog moeilijker te maken wordt er gewerkt met twee aannemers. Toch doen alle partijen hun best om de maatregelen zo soepel en goed mogelijk uit te voeren.
Uw begrip voor de tijdelijke overlast wordt gevraagd!
Overlast is er want zoals gezegd er gaat nogal wat gebeuren. In week 21 is gestart de aanpak van de kruising Hoogendijk BK-weg en is het laatste wegvak van de Hoogendijk voor alle verkeer m.u.v. de nooddiensten worden afgesloten.

In week 22 start het groot onderhoud en wordt aangevangen met de realisatie van de nieuwe ontsluiting.

De grootste overlast geeft de afsluiting van het laatste wegvak van de Hoogendijk voor motorvoertuigen. Deze afsluiting is permanent. Doorgaand verkeer richting Papendrecht zal zich moeten afwikkelen via Grote Beer en Edisonweg. e.e.a. zoals de bewegwijzering ook aangeeft. De ontsluiting via Staalindustrieweg/ Helling blijft en de nieuwe weg die wordt aangelegd in het verlengde van de Van Wenaeweg vormt de oostelijke ontsluiting vanuit de polder Nieuwland.

Tijdens de werken is dus vooral de eerstgenoemde ontsluiting de belangrijkste. De bedrijven die gevestigd zijn op bedrijvenpark Hoogendijk tussen de Hoogendijk en de Grote Beer kunnen ook gewoon gebruik maken van de ontsluiting Van Wenaeweg. Medio juli dan zijn alle werken gerealiseerd.

De ondernemers worden via de PM site www.parkmanagement-alblasserdam.nl en de Klaroen op de hoogte gehouden van de planning en het verloop van de acties.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.