50 jarig Jubileum voor TTVA

04 januari 2019 door Hennie van der Zouw
50 jarig Jubileum voor TTVA

ALBLASSERDAM - Op 9 januari viert tafeltennisvereniging TTVA haar 50 jarige jubileum. Dit heugelijke feit gaat natuurlijk gevierd worden. In heel 2019 zullen er een aantal leuke toernooien en andere activiteiten gaan plaatsvinden, die vooral zullen openstaan voor de leden, sponsoren en vrienden van TTVA.

Even het geheugen opfrissen. TTVA vind zijn oorsprong begin jaren zestig van de vorige eeuw op een oude tjalk die afgemeerd lag in de haven van Alblasserdam. Op deze tjalk  had de jeugd van Alblasserdam een onderkomen gevonden en daar werd dus ook regelmatig een potje getafeltennist. De groep die dit deed werd allengs groter en dit resulteerde dus in januari 1969 tot de oprichting van tafeltennisvereniging TTVA. De eerste echte speelgelegenheid werd gevonden in de toenmalige manege in de Polderstraat. Via ruimtes in de Lelstraat, Sporthal Blokweer, Gymzaal Weverstraat en de aula van de oude MAVO aan de Parelweg, keerde men in 2010 weer terug in de Weverstraat  alwaar men nu nog steeds zijn ruimte heeft. Het ledenaantal kon nog wel eens schommelen in deze periode van vijftig jaar. In de jaren tachtig liep dit zelfs op naar boven de honderd. Nu is er nog steeds een dertigtal mensen actief en dit is een hele hechte en vast groep.
 
Het zwaartepunt van de feestelijkheden licht op 19 januari. Dan zal er een duo toernooi worden georganiseerd voor alle leden. Tijdens dit evenement zal de jubileum commissie een tafeltennisrobot overhandigen aan het bestuur van TTVA. Tegen deze robot kan door alle leden in de toekomst naar hart en lust getraind gaan worden. Dit is dus echt een grote toevoeging op de trainingsmogelijkheden. 
Op 8 maart wordt er dan een blacklight toernooi verspeeld. In een volledig donkere zaal zullen door speciale verlichting alleen de witte tafelranden en de witte bal te zien zijn. Alle leden zullen dus onder deze speciale omstandigheden tegen elkaar moeten spelen. Dit wordt dus een hele leuke happening.
Verder staan er in de loop van 2019 nog een aantal andere activiteiten op het programma. Een grote barbecue, een vriendentoernooi en ook een laddercompetitie zijn daar de speerpunten van. Dit alles zal worden georganiseerd door de jubileumcommissie die bestaat uit Rien de Heer, Peter Houmes en Ruth Sloof.

Het tegenwoordige bestuur bestaat uit voorzitter Ralph Faasen, Secretaris Ton de Boom, Penningmeester Wim Verschoor, Wedstrijdsecretaris Henk Mes en algemeen bestuurslid John Daas.

Onderschrift bij de foto: Van links nar rechts: Peter Houmes als voorzitter van de jubileumcommissie. Wedstrijdsecretaris Henk Mes. Penningmeester Wim Verschoor. Voorzitter Ralph Faasen en Secretaris Ton de Boom. Niet op de foto algemeen bestuurslid John Daas.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.