Taalpunt in Bibliotheek Alblasserdam gaat 14 januari van start

31 december 2018 door Hennie van der Zouw
Taalpunt in Bibliotheek Alblasserdam gaat 14 januari van start

ALBLASSERDAM - Op 14 januari start het Taalpunt in Bibliotheek Alblasserdam. Hier kunnen mensen terecht voor advies of hulp bij het verbeteren van hun Nederlands. Vrijwilligers geven advies over het aanbod van cursussen of koppelen iemand aan een taalcoach. Het Taalpunt is een initiatief van de Bibliotheek AanZet, de gemeente, SWA en Helpende Handen.

Oefenmateriaal
De bezoekers van het Taalpunt blijken veelal mensen die zich aan het voorbereiden zijn op het Inburgeringsexamen, of dit al gehaald hebben en hun Nederlands willen verbeteren. Naast advies en hulp kunnen mensen in de Bibliotheek terecht voor een ruime collectie met populaire romans die zijn ‘vertaald’ naar eenvoudig Nederlands, dus geschreven in korte zinnen en zonder moeilijke woorden. Ook is er les- en oefenmateriaal aanwezig, dat (net als de romans) door iedereen die lid is van de Bibliotheek geleend kan worden.

Taalpunt voor iedereen
Els van Oost van de Bibliotheek AanZet: “Het Taalpunt richt zich niet alleen op mensen met Nederlands als tweede taal, maar ook op autochtone Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven. Ook zij kunnen bij het Taalpunt terecht voor één-op-één-begeleiding om hun Nederlands te verbeteren. De Bibliotheek zet zich continu met haar partners in voor het vergroten van taalvaardigheid en bestrijden van laaggeletterdheid.”

De vrijwilligers van het Taalpunt staan voor je klaar
Is er iemand in jouw omgeving die zijn of haar Nederlands graag wil verbeteren? Kom samen met hem of haar langs bij het Taalpunt, elke maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Alblasserdam. Hij of zij mag natuurlijk ook zelf langskomen. Ook als het je een uitdaging lijkt om als vrijwilliger een taalcursist te coachen, kun je bij het Taalpunt informeren. Advies en hulp bij het Taalpunt is gratis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.