Ron Kappen prolongeert TTVA clubtitel

10 december 2018 door Hennie van der Zouw
Ron Kappen prolongeert TTVA clubtitel

ALBLASSERDAM - Ron Kappen prolongeerde afgelopen zaterdag met speels gemak zijn vorig jaar verdiende TTVA clubtitel. Door een 3-1 winst op Yannick Geerlings in de finale ging hij al weer voor de vijftiende keer aan de haal met de fel begeerde wissel trofee. Het gemak waarmee dit ging zegt echter niets over een aantal andere verrassende en spannende partijen die er gespeeld werden, zowel in de poule fase als later in het toernooi.  Wat te denken van tropische verrassing Frank Jaquet!!  Hij werd in de poule fase verrassend eerste door onder andere Ralph Faasen voor te blijven. Zijn dadendrang werd pas in de halve finale aan banden gelegd door de latere winnaar Ron Kappen.

Zo zagen de kwartfinales er uit nadat het stof van de poule wedstrijden was opgetrokken.
Ron kappen – Henk Mes    3-0
Frank Jaquet – Peter Houmes   3-2
Yannick Geerlings – Wim Verschoor  3-1
Rien de Heer – Melvin Dam   3-0

Frank Jaquet won dus in een geweldig gevecht in vijf games van Peter Houmes. De eindstand in de vijfde game(13-11) zij alles over de spanning die hier bij kwam kijken. Ook de partij tussen Yannick Geerlings en Wim Verschoor was het aankijken meer dan waard. Geerlings trok uiteindelijk met 3-1 aan het langste eind. De verrassend door de poule gekomen oud kampioen Melvin Dam kreeg van Rien de Heer een kort maar krachtig lesje. Melvin zat na de 3-0 pandoering die hij van Rien kreeg dan ook heel erg beteuterd te kijken. Henk Mes had geen schijn van kans tegen de veel te goed spelende Ron Kappen. Het ging voor Mes allemaal wat te snel in deze wedstrijd.

De halve finales waren dus bekend.
Ron Kappen – Frank Jaquet   3-0
Yannick Geerlings – Rien de Heer  3-1

Frank Jaquet werd door Ron Kappen letterlijk en figuurlijk aan de muur gespijkerd. Ron had geen enkele moeite met de pisballetjes van Frank en sloeg dan ook naar hart en lust de ballen hard om de oren van Frank. Rien de Heer maakte het Yannick Geerlings nog behoorlijk lastig. Rien won de tweede game maar wist in de daar op volgende spannende games Yannick niet plat te krijgen.

Finale: Ron kappen – Yannick Geerlings 3-1
De finale was dus een herhaling van die van 2015 waarin Yannick Geerlings toen Kappen op een onverwachte 3-2 nederlaag trakteerde. Maar Yannick was nu niet echt de Yannick van 2015. Kappen was er in de eerste game nog niet echt bij met het hoofd, maar in het vervolg van de partij had Geerlings echt geen been meer op te staan. Zonder echt een hoog niveau te bereiken wist Ron Kappen uiteindelijk vrij gemakkelijk met 3-1 te winnen. Geen hoogstaande finale dus, maar dat zal Kappen een zorg zijn. Hij prolongeerde zin titel van 2017 uiteindelijk verdiend en met speels gemak.

3e Plaats:  Rien de Heer - Frank Jaquet  3-2 
Een heel ander verhaal was het echter in de strijd om de derde plaats. Frank jaquet en Rien de Heer voerde de toeschouwers een tragedie in vijf bedrijven voor die op het scherpst van de snede werd uitgevochten tussen deze (voor deze ene keer hardwerkende) ambtenaren. Na veel lange rally’s en heel veel zweet was het uiteindelijk Rien de Heer die met 13-11 in de vijfde game deze uitputtingsslag in zijn voordeel wist te beslissen. 

Tussen alle bedrijven door werden deze middag ook de kampioenen van het afgelopen competitie seizoen gehuldigd. Zowel TTVA 1 als TTVA 2 werden in de bloemen gezet voor het behaalde kampioenschap. Ron kappen, Ralph Faasen, Yannick Geerlings en Rien de Heer werden nogmaals gefeliciteerd met dit feit.

Na afloop van het toernooi werd er door alle deelnemers onder het genot van een heerlijk Chinees buffetje nog gezellig nagekaart. Veel dank gaat uit naar Ton de Boom en Rien de Heer als zijnde de toernooi commissie, voor het organiseren van weer een hele gezellige uitgave van de clubkampioenschappen.  Ook veel dank aan Jaap Zonnevijlle voor het verzorgen van ons natje en droogje deze middag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.