IJzersterk TTVA 1 eist titel voor zich op

30 november 2018 door Hennie van der Zouw
IJzersterk TTVA 1 eist titel voor zich op

ALBLASSERDAM - Afgelopen woensdagavond haalde TTVA 1 in Rotterdam een geweldige stunt uit tegen concurrent Alexandria 5. Men wist een bijna voor onmogelijk geachte 1-4 overwinning te boeken in het hol van de leeuw. In een sidderende atmosfeer die soms wat te veel werd opgevoerd door het thuispubliek, bleven Ron Kappen en Ralph Faasen op een bewonderenswaardige wijze fier overeind en eiste op die manier de titel in 2E voor zich op en dwong dus op deze wijze promotie naar de 1e klasse af.

Alexandria  5 – TTVA 1            2e klasse        1-4    KAMPIOEN
TTVA 1 stond afgelopen woensdagavond in de laatste speelronde voor een schier onmogelijke opgave. Men moest in de uitwedstrijd tegen het Rotterdamse Alexandria met 1-4 winnen om kampioen te worden en dus promotie naar de eerste klasse af te dwingen. Aangezien de thuiswedstrijd met 2-3 was verloren, was het dus zeker geen zekerheid dat dit zou kunnen gaan lukken. Alexandria kwam op met de twee sterkste spelers die ze op konden stellen.

En o wat werd het en het een verduiveld spannende wedstrijd. Ron Kappen sloeg af met een overwinning in vijf games op Andre Lignos. Hij kwam met 2-1 achter maar kon de partij dus nog omkeren. Hierna was het de beurt aan Ralph Faasen. Hij verloor de eerste game van Simone Vogel met 11-7 maar kwam in een krankzinnige tweede game ijzersterk terug met een 18-20 winst. Dit was achteraf waarschijnlijk wel het breekpunt van deze partij want Ralph kon via 3-11, 11-6 en 8-11 de winst knap naar zich toe trekken.

Kappen en Faasen wisten samen de derde partij van de avond ook nog in winst om te zetten. In het dubbel waren ze in vier games (8-11, 12-14, 11-6, 7-11) te sterk voor Andre Lignos en John Smidt. Men stond bij de pauze dus wel wat verassend maar zeker niet onverdiend met 0-3 voor. Na de thee was het Ralph Faasen die het eerste en later bleek het enige puntje aan de tegenstander moest laten. Hij verloor met 11-9, 11-9, 8-11 en 11-5 in vier games van Andre Lignos.

Alles moest voor TTVA 1 dus gaan gebeuren in de laatste partij van de avond. De druk lag dus vol op de schouders van Ron Kappen. In een rollercoaster partij tegen Simone Vogel kwam hij via 7-11 en 9-11 met 0-2 voor en de titel was op dat moment dus heel erg dicht bij voor TTVA 1. Maar de tegenstander dacht daar toch wat anders over en vocht zich weer terug door de volgende twee games met 13-11 en 11-7 te winnen. Ron Kappen zou Ron kappen echter niet zijn als hij niet op het belangrijkste moment zijn rug toch weer weet te rechten. Wat ook meespeelde was dat hij waarschijnlijk helemaal geen zin had om zijn ongeslagen status in deze competitie te moeten inleveren (en de krat bier die er op stond).

Er ontspon zich dus een knieën knikkende vijfde game waarin Kappen gelukkig met 8-11 de winst en het kampioenschap binnen sleepte voor TTVA 1. De Facebook pagina van TTVA ontplofte toen de uitslag van deze laatste partij verscheen. Een hoop leden hadden namelijk het verloop in spanning gevolgd. Ron Kappen en Ralph Faasen hebben echt een uitstekend seizoen geweldig afgesloten. Kappen bleef zoals gezegd ongeslagen dit seizoen en dat is een knappe prestatie. Nog veel knapper is wat Ralph Faasen heeft uitgehaald dit seizoen.

Tussen de zware behandelingen en therapieën door speelde hij zijn wedstrijden. Dat ging de ene keer wat beter dan de andere keer maar hij wist wel zijn beste seizoen in de 2e klasse tot nu toe neer te zetten. Iets om echt je pet diep voor af te nemen. Laten we dus maar zeggen dat dit een kampioenschap is met een dikke gouden rand er om heen. Zij gaan het volgend seizoen dus op hoog niveau in de 1e klasse aan de bak. Wat een geweldig succes voor TTVA zo aan het eind van het jaar en met het 50 jarige jubileum in zicht.

DFC 5 – TTVA 7                7e klasse        1-4
TTVA 7 sloot afgelopen dinsdag het seizoen af met een 1-4 overwinning en een keurige tweede plaats in de eindstand. Arie en Ruth Sloof waren in de enkelpartijen veel te sterk voor het Dordtse duo, maar lieten zich in het dubbel toch in slaap sussen door van der Net en de Wit van DFC. Men is op slechts twee puntjes van kampioen Serve 71 geëindigd en dat is gewoon een prima eindresultaat. Nog wat harder trainen en men kan misschien volgend seizoen de stap gaan maken naar de 6e klasse.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.