TTVA 2 promoveert naar 2e klasse

26 november 2018 door Hennie van der Zouw
TTVA 2 promoveert naar 2e klasse

ALBLASSERDAM - Er zijn de afgelopen week al een aantal beslissingen gevallen in de tafeltenniscompetitie. TTVA 2 ging in Zwijndrecht met de titel in 3L aan de haal en komt dus vanaf volgend seizoen uit in de 2e klasse. TTVA 4, 5 en 7 hebben zich gehandhaafd op hun niveau. TTVA 3 en 6 konden helaas degradatie niet ontlopen. De enige beslissing die nog moet vallen is of TTVA 1 komende week in Rotterdam promotie naar de 1e klasse kan afdwingen. Heel TTVA zit dus komende woensdagavond nagels te bijten als Ron Kappen en Ralph Faasen aan die grote klus gaan beginnen.

Alexandria 9 – TTVA 1   2e klasse  0-5
TTVA 1 houdt er als nummer twee nog steeds de druk goed op bij de koploper. Dit keer was Alexandria 9 het slachtoffer van de prestatiedrift van Ron Kappen en Ralph Faasen. Zowel Boris Dobruskin als Ben van der Wal van Alexandria hadden niets in te brengen tegen de gefocuste TTVA-ers. Kappen is nog steeds ongeslagen dit seizoen en Faasen draait tegen al de verdrukking in misschien wel zijn beste seizoen tot nu toe. Maar het zou wel helemaal fantastisch zijn als dit ook nog met een kampioenschap afgesloten zou kunnen worden. Die kans bestaat nog steeds, al is hiervoor dan wel een overwinning nodig komende week tegen concurrent Alexandria 5. Een 1-4 winst zou een definitief kampioenschap betekenen. Bij elk ander resultaat zal TTVA 1 moeten afwachten wat Alexandria 5 twee dagen later zal doen in de inhaalwedstrijd tegen het veel lager geklasseerde De Sprint. Het wordt dus een spannende week voor TTVA 1.

Shot 65 3 – TTVA 2   3e klasse  1-4   Kampioen
De titel is binnen voor TTVA 2. Men had nog twee punten nodig in de wedstrijd tegen Shot 65 3 in Zwijndrecht en dat werden er dus vier. In ogenschouw nemend dat men het in de thuiswedstrijd nog knap moeilijk had gehad tegen deze tegenstander, ging het nu van een leien dakje. Al na twee partijen kon men de handen in de lucht steken en was de buit dus binnen. Zowel Rien de Heer als Yannick Geerlings wonnen simpel in drie games van Eddy Veth en Ben Vos. Hierna werd ook het dubbel in vier games over de streep getrokken. Yannick Geerlings haalde het vierde punt binnen door winst op Eddy Veth. Rien de Heer toonde nog even zijn sociale inslag door het enige puntje voor Shot te verzorgen. Hij verloor de laatste partij van de avond van Ben Vos. Yannick en Rien gaan het dus volgend seizoen in de 2e klasse proberen. Proficiat mannen!!

TTVA 3 – Alexandria 10   3e klasse  1-4 Gedegradeerd
TTVA 3 had met maar liefst met  5-0 moeten winnen van het vorige week al reeds kampioen geworden zijnde Alexandria 10 om in de 3e klasse te blijven. Een schier onmogelijke opgave zoals dit afgelopen donderdagavond wel zou blijken. Maar de wedstrijd had nog wel een aantal mooie potjes tafeltennis te vergeven. Wim Verschoor won op knappe wijze van Annika van Wensveen in drie games. Ook de partij van Remco Schimmel tegen Joey Lim was het aanzien zeker waard, maar ging jammer genoeg voor Remco verloren. Ook het dubbel ging na een verbeten strijd mee naar Rotterdam.  TTVA is hiermee dus definitief gedegradeerd. Er mag echter wel opgemerkt worden dat ze als promovendus wel heel erg zwaar waren ingedeeld.

TTVA 4 – Boomgaardshoek 3  4e klasse  4-1
TTVA 4 bewees zich eindelijk eens een goede dienst. Men had een ruime overwinning nodig om degradatie te ontlopen en die kwam er dus ook. Henk Mes bleef ongeslagen en vooral zijn overwinning op de lastige Ozman was belangrijk. Ab de Groot won van van der Spoel en samen haalde ze ook vrij gemakkelijk het dubbel binnen. TTVA 4 heeft concurrent Scyedam nu op een zo goed als onoverbrugbare achterstand gezet en heeft zich dus zo goed als zeker weten te handhaven in de 4e klasse.

Sliedrecht Sport 4 – TTVA 5  4e klasse  3-2
TTVA 5 kon in principe nog een tweede plek veilig stellen maar dan diende men in de laatste speelronde wel te winnen in Sliedrecht. Dit lukte uiteindelijk net niet maar dat is geen schande. Als promovendus zo lang mee blijven doen om de bovenste plaatsen in de stand is op zich al een knap staaltje. Zowel Frank Jaquet als Ton de Boom wonnen beide van Teus Schouten. Peter de Groot was echter voor beide TTVA-ers te sterk. Ook het dubbel belande in Sliedrechtse handen. Uiteindelijk dus een derde plaats in 4H. Men mag er heel tevreden mee zijn.

TTVA 6 – Nileta 1   5e klasse  2-3 Gedegradeerd
TTVA 6 deed het als rode lantaarn nog niet eens zo gek tegen koploper Nileta 1. Het was Nico Barten die na twee zware partijen tegen Andre van den Dool en Joop den Besten beide keren als winnaar uit de bus kwam. Gerrit Verhaar kon niet tot winst komen en ook het dubbel van de heren ging mee terug naar Nieuw-Lekkerland. Nileta 1 Kan volgende week tegen Het Centrum 2 kampioen worden terwijl TTVA 6 is uitgespeeld en dus is gedegradeerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.