TTVA 2 schudt concurrent Alexandria van zich af

05 november 2018 door Hennie van der Zouw
TTVA 2 schudt concurrent Alexandria van zich af

ALBLASSERDAM - Door een 3-2 zege op concurrent Alexandria 11 heeft TTVA 2 nog wat steviger de kop in 3L in handen genomen. TTVA 1 verloor enigszins verrassend zijn thuiswedstrijd tegen Trefpunt 2 en staat nu voor een moeilijke opgave. Van de overige teams wisten alleen TTVA 5 en 7 hun wedstrijd te winnen. Alle teams komen nu in een belangrijke fase van de competitie terecht. De fase dus dat de beslissingen gaan vallen.

TTVA 1 – Trefpunt 2   2e klasse  2-3
Na de knalprestatie tegen Dordrecht in de vorige speelronde stond er nu een wat matter ogend TTVA 1 achter de tafel. Zowel de verkouden Ron Kappen als de ook niet geheel fit ogende Ralph Faasen hadden dus deze wedstrijd begrijpelijkerwijs beduidend meer moeite met de focus. Ron Kappen won proestend van zowel Wouter Vreeken als van Johan van Wingerden. Dat was dus op zich al een knappe prestatie. Zoals gezegd ontbrak het door de omstandigheden Ralph Faasen gewoon aan focus. Hij verloor daar door dus zijn beide enkelpartijen. Helaas ging ook het altijd super belangrijke dubbel naar de tegenstander uit Krimpen a/d Lek.

Komende week staat de wedstrijd tegen koploper Alexandria op het programma. Wil men nog een kans maken op het kampioenschap zal echt alles uit de kast gehaald moeten worden, want alleen een overwinning zal goed genoeg zijn.

TTVA 2 – Alexandria  11  3e klasse  3-2
TTVA 2 startte goed in deze kraker om de eerste plaats in de stand. Men nam door winst van Yannick Geerlings en een zeer knappe zege van Rien de Heer een 2-0 voorsprong. Ook het dubbel had eigenlijk gewoon naar TTVA 2 horen te gaan, maar Geerlings en de Heer kregen het voor elkaar deze partij in de vijfde game na een grote voorsprong toch nog weg te geven. Na de pauze ging Rien de Heer gewoon verder waar hij gebleven was. Tegenstander Filomena werd werkelijk alle kanten op geslagen door de uitstekend spelende de Heer. Yannick Geerlings zag het tegenovergestelde gebeuren in de laatste partij van de avond. Hij kon het absoluut niet bolwerken tegen Theo Bense. TTVA 2 staat nu drie punten los van Alexandria en met nog drie wedstrijden te gaan zou dit genoeg moeten zijn voor de titel in 3L.

TOGB 3 – TTVA 3   3e klasse   3-2
TTVA 3 toog afgelopen maandag met bange voorgevoelens naar Berkel en Rodenrijs. Men had namelijk de thuiswedstrijd tegen deze tegenstander met 0-5 verloren. Maar deze avond bleek dat er toch wel degelijk wat mogelijk is tegen een wat sterker ingeschatte tegenstander. Zowel Remco Schimmel als Wim Verschoor wisten hun partij tegen Rob Rutjes te winnen. Gordon Finch was echter te sterk voor de TTVA-ers. Het dubbel had zelfs de winst kunnen betekenen voor TTVA 3. Het was dus in dat opzicht echter zonde dat deze partij verloren ging in vijf games (12-10, 6-11, 11-4, 5-11 en 11-0). De huid werd dus aanmerkelijk duurder verkocht dan in de heenwedstrijd. Of dit aan het eind van het verhaal genoeg gaat zijn voor handhaving, wie zal het zeggen.

Alexandria 13 – TTVA 4   4e klasse  3-2
Ook TTVA 4 toog met de zelfde bange voorgevoelens naar Rotterdam om het op te nemen tegen koploper Alexandria 13. Thuis was er namelijk met duidelijke cijfers (1-4) verloren en het zou dus lastig gaan worden was de overtuiging. Maar maximaal één keer in een seizoen krijgt Ronald Muskiet het vreselijk op zijn heupen. Wij bij TTVA weten nog steeds niet waardoor dit wordt getriggerd. Maar er ging wel een vrolijk geroesemoes door de gymzaal in de Weversstraat toen de uitslag op de Tafeltennis  app verscheen. Helaas was de oprisping (2x winst) van Ronald niet genoeg voor de overwinning. Teamgenoot Ab de Groot kon hier namelijk geen vervolg aan geven. Ook het dubbel ging in vier games naar de koploper. TTVA is inmiddels een onderzoek gestart naar dit eenmalige geweld van Ronald Muskiet. 

TTVA 5 – Gorkum 3   4e klasse  3-2
TTVA 5 blijft het onverminderd goed doen. Dinsdagavond was het eindelijk eens prijs voor Jeroen Veth. Zijn eerste ongeslagen wedstrijd van dit seizoen werd een feit. Frank Jaquet moest alleen Joel Scheurwater feliciteren. Ondanks wat verbeten keeperswerk van invaller Henk Mes ging ook het dubbel samen met Frank mee terug naar Gorkum. Men moet Merwestad en Sliedrecht Sport nu toch wel laten voorgaan in de stand. TTVA 5 is keurige derde en dat is echt een hele goede prestatie voor de promovendus.

Alexandria 20 – TTVA 6   5e klasse  4-1
Ook Alexandria 20 was te sterk voor TTVA 6. Nu is dat niet zo’n vreemd want zo goed als elke tegenstander is dat dit seizoen. Dit kan dus het lot zijn van een team wat is gepromoveerd en dan een vrij stevige indeling treft. Alleen Theo van der Schelling wist een puntje mee te nemen uit Rotterdam. Invaller Jordie Tanzarella speelde goed mee maar kwam toch wat tekort, wat in het geheel geen schande is natuurlijk.

TTVA 7 – Gorkum 5   7e klasse  3-2
Een behoorlijke turbulente wedstrijd. Er ging van alles mis wat eigenlijk niet nodig was. Arie Sloof hield echter het hoofd koel en wist beide tegenstanders te verslaan. Het tegenovergestelde gold dit keer voor Jordie Tanzarella. Hij liet zich in zijn eerste partij al behoorlijk uit zijn spel halen en dit verpeste eigenlijk zijn hele avond. Maar gelukkig werd het dubbel van Arie en Ruth Sloof netjes in drie games gewonnen zodat er dus toch nog een positieve eindscore op het formulier kwam te staan. TTVA 7 staat nu gedeeld tweede in de stand.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.