Wiekslag begint landelijke competitie goed

08 oktober 2018
Wiekslag begint landelijke competitie goed

ALBLASSERDAM - Zaterdag werd de eerste ronde van de landelijke competitie gezwommen. Na de degradatie van vorig seizoen komt Wiekslag uit in de B klasse. Deze klasse is kleiner  dan voorheen. De 32 verenigingen zijn verdeeld over 4 poules van 8. De winnaar van ieder poule promoveert samen met de 2 tijdsnelste naar de landelijke A. In Alblasserdam zwemt Wiekslag samen met de Schotejil uit Middelharnis, uitkomend in de A klasse en de Duck uit Brielle die uitkomen in de C klasse de competitie.

Deze eerste wedstrijd werd er direct goed gezwommen. Ivo Bot won een gouden plak op de 50 vrij en de 100 wissel. Op die laatste afstand zwom hij met 1.37.82 een nieuw pr. Zijn zus Eva zwom op de 100 wissel een pr van 12 seconden en met 1.33.54 werd ze mooi tweede. Melvin Prins zwom naar goud op de 50 rug en 100 wissel en brons op de 200 vrij. Trainer Robbert Donk behaalde zilver op de 100 wissel en 100 school en brons op de 50 rug.  Bij de dames senioren zwom Romy de Laat naar goud op de 200 vrij en 50 rug en zilver op de 100 wissel. Cheyenne Visser pakte zilver op de 200 vrij en 50 rug en brons op de 100 wissel en 100 school. Nikita Herwig won brons op de 200 vrij. Wesley Scheepbouwer pakte goud op de 100 rug met een nieuw pr en Ryan de Laat greep hier het brons met een nieuw pr. Op de 200 school zwom Ryan in een nieuw pr naar het zilver.

Raphaël Booiman won goud op de 100 school.  Isabel Scheepbouwer zwom naar goud op de 100 rug met een nieuw pr en op de 200 school naar het brons in eveneens een pr.  Robin den Ouden veroverde brons op de 100 vlinder door net iets eerder aan te tikken dan Jens Schout. Sophie Buurman snoepte 7 seconden van haar pr af op de 200 rug en werd tweede.  Op de 100 vlinder eindigde ze als derde. Yuni Huizer greep met een pr van 2 seconden zilver op de 50 vrij. Broer Timo greep brons op de 200 vrij met een nieuw pr. Op de 200 vrij  won Wendy ten Wolde met een klein pr goud. Op de 100 school werd ze tweede voor Fenna Herwig . Julia Kruithof zwom een pr op de 100 wissel en dat was goed voor brons. Julian Kroon won zilver op de 50 vrij en op dezelfde afstand won Owen Houdé brons. Op de 100 wissel zwom Julian ook naar het zilver nu voor Samgar Oostenrijk.

Door al die prima resultaten en gezwommen tijden zal Wiekslag zichzelf terugvinden in de top van hun poule. Zaterdag is het de beurt aan de jonkies van de vereniging. Zij komen zaterdag in eigen bad in actie tijdens de eerste ronde van de swimkick minioren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.