Thuisadministratie: 'Voor Alblasserdammers die moeite hebben met hun administratie'

22 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Thuisadministratie: 'Voor Alblasserdammers die moeite hebben met hun administratie'

ALBLASSERDAM - Voor Alblasserdammers die moeite hebben hun administratie op orde te houden, start Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) met ‘Thuisadministratie’. Getrainde, vrijwillige administratiecoaches kunnen bij mensen thuis komen om een overzichtelijke administratie te realiseren en mensen te coachen om dit ook zelf vol te houden.

Voor veel mensen is het vanzelfsprekend om inkomende post te openen, te lezen, eventueel een actie te ondernemen en daarna de brief op te bergen in een map. Echter, dit geldt niet voor iedereen. Sommige mensen houden er een zogenaamde ‘schoenendoosadministratie’ op na. Ontvangen post wordt, veelal ongeopend, in een schoenendoos gestopt. Dit is niet alleen onoverzichtelijk, maar het kan ook vergaande nare gevolgen hebben. Het niet betalen van een kleine boete bijvoorbeeld kan oplopen tot duizenden euro’s, met alle gevolgen van dien. Een groep enthousiaste vrijwilligers staat klaar om mensen te helpen om niet in dergelijke situaties te komen.

Vanaf november kunnen inwoners van Alblasserdam een intakegesprek inplannen. Na deze intake komt een vrijwilliger langs om te helpen met de administratie. De bedoeling is dat de administratie uiteindelijk door de persoon in kwestie zelf weer opgepakt kan worden. Kent u iemand of heeft u hier zelf behoefte aan? Neem dan contact op via leroy@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of via 078 20 21 22 0.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.