Roze wolk met een gouden randje

09 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Roze wolk met een gouden randje

DRECHTSTEDEN - Kans op mooi verrassingspakket voor ouders van nieuwe bibliotheekbaby’s. Lezen en voorlezen is niet alleen heel leuk, maar ook enorm belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. De Bibliotheek AanZet weet daar alles van en wil zoveel mogelijk kinderen een goede (voor)leesstart laten maken. Ouders die naar de bibliotheek komen en hun baby lid maken, ontvangen daarom het rode BoekStart-koffertje. In dat gratis koffertje zitten een paar leuke boekjes en veel handige tips om met het voorlezen te beginnen. De komende weken is het nog leuker om je kindje lid te maken: ouders die tussen 15 oktober en 30 november in de bibliotheek hun koffertje ophalen, maken kans daarin de Gouden Wikkel vinden. Degene die het koffertje met zo’n Gouden Wikkel krijgt, wint een verrassingspakket ter waarde van € 50,-. De prijswinnaar krijgt het pakket uitgereikt in de bibliotheek. Kijk voor meer informatie over BoekStart op de website van de Bibliotheek AanZet.

Over BoekStart
BoekStart is een landelijk programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. In het BoekStart-programma werken bibliotheek, gemeente en consultatiebureau samen. Alle ouders die hun baby lid maken van de bibliotheek, krijgen het gratis koffertje. In de meeste bibliotheken is ook een speciale hoek ingericht en worden er speciaal voor de allerkleinste bezoekers bijeenkomsten georganiseerd. Kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken, ontwikkelen een voorsprong waar ze hun hele leven voordeel van hebben.

AanZet voor iedereen
De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en het internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook een plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft geen lid te zijn om bij de bibliotheek te komen. Iedereen is welkom. Enkel als je materialen wil lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kinderen zijn altijd gratis lid van de bibliotheek! Kijk voor alle activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.