Goede competitiestart voor TTVA

17 september 2018
Goede competitiestart voor TTVA

ALBLASSERDAM - Zes maal winst uit zeven wedstrijden. Dat was de oogst voor TTVA in de eerste competitieronde van de nieuwe najaarscompetitie.  Voor waar geen slecht resultaat gegeven het feit dat toch een drietal teams een klasse hoger is gaan spelen. Opvallend waren de ruime zeges van TTVA 1, 3 en 4. TTVA 5 was de het enige team wat genoegen moest nemen met een krappe nederlaag.

TTVA 1 – Dordrecht 4   2e klasse  4-1
TTVA 1 begon de competitie met een duidelijke 4-1 winst op het bij vlagen lastige Dordrecht 4. Zowel Sjoukje Knobbe als Rene Roggeveen wisten het Ron Kappen niet echt moeilijk te maken. Ron won zijn twee enkel partijen namelijk vrij gemakkelijk. Ralph Faasen knokte zich knap naar winst tegen Knobbe, maar moest Roggeveen feliciteren na vijf spannende games. Het dubbel van Kappen en Faasen werd met enige moeite in vijf games binnen gehaald.

TTVA 2 – Boomgaardshoek 2  3e klasse  3-2
TTVA 2 kreeg bezoek van het Hoogvlietse Boomgaardshoek en had het knap lastig met deze tegenstander. Rien de Heer wist met veel pijn en moeite te winnen van Mireille Steel-Troost en ging tegen John Paans onnodig kopje onder. Yannick Geerlings wist beide partijen in vijf games te winnen. Ook hij had het dus niet gemakkelijk. Beide heren van TTVA hadden nogal wat moeite met de korte bal achter het netje. Het dubbel ging heel gemakkelijk in drie games naar Boomgaardshoek. Uiteindelijk dus een krappe zege voor TTVA 2.

Kwiek 2 – TTVA 3   3e klasse  1-4
Het gepromoveerde TTVA 3 zou het volgens ingewijden lastig gaan krijgen dit seizoen. Op de eerste de beste speeldag pakten ze echter direct uit met een klinkende overwinning in Waddinxveen. Wim Verschoor knokte zich knap naar twee zeges. Peter Houmes moest alleen Marcel de Rooij na vijf games feliciteren. Het dubbel met Verschoor en Houmes was duidelijk te sterk voor het Waddinxveense duo. Er werd in drie games met ze afgerekend. Vier zeer bruikbare punten dus.

Vriendenschaar 7 – TTVA 4  4e klasse  1-4
TTVA 4 zou wel eens verrassende dingen kunnen gaan laten zien dit seizoen. In de uitwedstrijd tegen het Goudse Vriendenschaar werd hier alvast een optie op genomen. Ab de Groot wist met veel pijn en moeite te winnen van Marianne de Wit maar verloor ook weer krap van Betske Wouda. Ab moet wat beter gaan bewegen, iets wat Henk Mes dit jaar juist heel wat beter is gaan doen. Hij had het niet al te moeilijk met beide tegenstanders. Het dubbel werd na verlies van de eerste game vrij gemakkelijk in winst omgezet. 

TTVA 5 – Merwestad 4   4e klasse  2-3
Het gaat voor TTVA 5 een zware dobber worden in de vierde klasse. Zowel Jeroen Veth als Ton de Boom wonnen beide een enkelpartij tegen het Dordtse Merwestad. Het dubbel van Ton de Boom en Frank Jaquet is duidelijk nog niet echt op elkaar ingespeeld en moest met duidelijke cijfers het onderspit delven. Jeroen Veth raakte in zijn tweede partij van de avond de kluts volledig kwijt toen hij merkte dat hij werd gefilmd. Hij is duidelijk nog niet klaar voor de Wall of Fame bij TTVA.

TTVA 7 – Serve 71  5   7e klasse  3-2
Arie Sloof en Jordie Tanzarella wisten beide een partij te winnen.  In hun tweede enkelpartij kwam Arie gewoon te laat op stoom en vergat Jordie dat hij moet bewegen om ballen terug te slaan. Het dubbel van Arie en Ruth Sloof werd gemakkelijk in winst omgezet. Tegenstander Serve 71 werd dus met een kleine nederlaag naar huis gestuurd.

Bron foto: Henk Mes.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.