TTVA beëindigt succesvol seizoen met kampioenschap Team 4

16 april 2018
TTVA beëindigt succesvol seizoen met kampioenschap Team 4

ALBLASSERDAM - Afgelopen dinsdagavond was het weer raak voor TTVA. Dit keer was het Team 4 wat het kampioenschap behaald in 4M door een 2-3 zege op Nileta 2. Het was de kroon op een werkelijk geweldig succesvol seizoen voor tafeltennisvereniging TTVA. Een drietal kampioenen, vier tweede plaatsen en een derde plaats voor het nieuwe team 8. Deze resultaten zullen heel moeilijk te evenaren zijn vanaf september in de najaarscompetitie. Maar eerst mag men gaan nagenieten in Alblasserdam.

TTVA 1 – Alexandria 66  6  2e Klasse 3-2 (2e plaats)
TTVA 1 had de wetenschap dat bij een goed resultaat er een fraaie tweede plaats kon worden veiliggesteld. Ron Kappen had het knap lastig tegen Nino Boomgaard maar wist na een 1-2 achterstand toch nog met 13-11 in vijf games te winnen. Zijn tweede partij tegen Frans a/d Wiel werd wat gemakkelijker gewonnen. Het betekende  dat Ron deze competitie dus ongeslagen is gebleven, wat echt een geweldige prestatie genoemd mag worden. Samen met maatje Ralph Faasen werd ook het dubbel heel netjes binnen gehaald. Ralph wist in zijn enkelpartijen jammer genoeg niet te winnen, wat dus een kleine totaal zeg opleverde voor TTVA 1.

TTVA 2 – HTV 1    3e Klasse 3-2 (2e plaats)
TTVA 2 sloot de competitie af met een kleine zege op degradant HTV 1 uit Hoornaar. Yannick Geerlings bleef ongeslagen. Rien de Heer moest Bas Klop feliciteren en ook het dubbel van de heren ging naar Hoornaarse kant. TTVA 2 is op de 2e plaats geëindigd.

Shot 65  5 – TTVA 3   4e Klasse 0-5 (Kampioen)
Kampioen TTVA 3 veegde ook de nummer twee in de stand van tafel. Zowel Peter Houmes als invaller Remco Schimmel bleven ongeslagen. Ook het dubbel ging in sneltreinvaart naar TTVA 3. Men was reeds om 21:15 klaar met de wedstrijd. Dan kom je dus echt gewoon veel te vroeg thuis.Nileta 2 – TTVA 4   4e Klasse 2-3 KAMPIOEN
TTVA 4 toog afgelopen dinsdag naar Nieuw-Lekkerland met de wetenschap dat een 2-3 overwinning voldoende zou zijn voor de titel in 4M. Men zou dan op onderling resultaat met Nielta 2 de koppositie en dus het kampioenschap opeisen. Maar man wat ging dat met veel moeite gepaard. Zowel Remco Schimmel als invaller Wim Verschoor verloren hun eerste partij volkomen verdient van resp. Kees Hummel en Bert den Besten van Nileta. De Lekkerlanders verkochten hun huid dus erg duur. Bij de start van het dubbel had TTVA 4 dus de wetenschap dat er geen partij meer verloren mocht worden deze avond en Nileta 2 wist dat het slechts nog maar één puntje nodig had. De omslag voor TTVA 4 kwam in het dubbel wat door Schimmel en Verschoor gemakkelijk in drie games werd gewonnen. Hierna was Wim Verschoor in drie games te sterk voor Kees Hummel wat een 2-2 stand op de borden bracht. Alles zou dus beslist gaan worden in de laatste partij van de avond en zelfs die van deze hele competitie. Spannender kun je het niet bedenken en dit was ook wel te merken aan de spanning bij beide spelers. Bert den Besten voor Nileta 2 en Remco Schimmel van TTVA 4 maakte er een spannend slot van. Remco wist met niet al te best tafeltennis een 0-2 voorsprong te pakken maar liet Bert den Besten in de  derde game weer terugkomen. Met een wat agressievere speelstijl was het uiteindelijk toch Remco Schimmel die in vier games (7-11, 8-11, 11-6 en 7-11) de winst naar zich toe trok en TTVA 4 dus de titel bezorgde. Grote complimenten ook voor de heren Hummel en den Besten van Nileta die er echt een kraker van maakte en er na de 2-0 erg dicht bij zaten. Remco Schimmel, Cor Rijkens, Ton de Boom en de diverse invallers van harte gefeliciteerd met dit kampioenschap.

Merwestad 6 – TTVA 5   4e Klasse 1-4 (2e plaats)
Ook TTVA 5 stelde met deze overwinning in Dordrecht de 2e plaats veilig. Zowel Ab de Groot als Ronald Muskiet bleven ongeslagen. Alleen het dubbel van de heren viel in handen van de tegenstander. TTVA 5 sloot het seizoen dus goed af.

TTVA 7 – HTV 2    6e Klasse 4-1 (Kampioen)
Men was twee weken geleden al reeds kampioen geworden maar TTVA 7 is tot het einde gemotiveerd gebleven. Nico Barten wist voor de tiende achtereenvolgende keer ongeslagen te blijven en zette op die manier dus een geweldige 100% score neer in deze competitie. Theo van der Schelling moest alleen Tom ’t Lam feliciteren. Een heel fraai seizoen voor deze beginnende competitiespelers.

Tevens ook nog een 2e plaats in 5K vooor TTVA 6 en een 3e voor de beginners van TTVA 8.
Een absoluut top seizoen voor de competitiespelers van TTVA. Het zal moeilijk worden om dat in het najaars- seizoen te gaan evenaren. In de week van 10 september 2018 wordt hieraan weer begonnen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.