Tafeltennis vereniging Alblasserdam staat er goed voor

01 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Tafeltennis vereniging Alblasserdam staat er goed voor

ALBLASSERDAM - Na de derde competitieronde in de regionale tafeltenniscompetitie doen TTVA 1, 2 en 5 goed mee in de bovenste regionen in hun klasse. Teams 3 en 6 moeten waarschijnlijk voor lijfsbehoud gaan knokken. Teams 4 en 7 waren deze week vrij.

TTVA 1 – Alexandria 66  5        2e klasse        2-3
Na twee overwinningen nu dus een kleine nederlaag voor TTVA 1, dat in Ron Kappen wederom de uitblinker van de wedstrijd had. Hij was voor Smidt en v/d Elst van Alexandria duidelijk een matje te groot. Ralph Faasen die de afgelopen weken ook uitstekend presteerde met minimaal een zege per wedstrijd, kwam nu wat tekort. Ook het dubbel van Kappen/Faasen ging onderuit tegen de heren van Alexandria. TTVA 1 blijft bovenin de poule meedraaien en behoud de kansen op misschien wel iets heel moois.

Gorkum 2 – TTVA 2            3e klasse        0-5
Na de nederlaag van vorige week had TTVA 2 duidelijk wat goed te maken in. Het schoof Gorkum dus met duidelijke cijfers aan de kant. Yannick Geerlings bleef ook tegen van der Brom en de Hoog ongeslagen in deze competitie. Ook Rien de Heer deed eindelijk eens van zich spreken. Heel TTVA dacht de laatste weken dat het Heertje nog steeds met een vishengel in zijn handen stond in de afgelopen wedstrijden. Maar nu liet hij dus zijn tafeltennisbatje echt spreken. Ook het dubbel was een gemakkelijke prooi voor Geerlings en de Heer. TTVA 2 staat nu dus aan kop in 3L.

TTVA 3 – NTTC 2            3e klasse        2-3
Een beetje een pijnlijke nederlaag voor TTVA 3 tegen naaste concurrent NTTC 2 uit Nieuwerkerk. Alleen Wim Verschoor wist te winnen van zowel van Westing als den Hoedt. Tegen laats genoemde moest hij wel erg diep gaan, maar wist uiteindelijk met 11-7 in de vijfde game de zege naar zich toe te trekken. De vorige week juist zo goed spelende Remco Schimmel gaf deze avond gewoon niet thuis. Het was wat te slap en hij speelde zonder enige overtuiging. Ook het dubbel van Verschoor/Schimmel was een prooi voor NTTC. TTVA 3 moet echt de turbo aan gaan zetten want anders gaat dit een heel lastig seizoen worden.

TTVA 5 – DFC 3                4e klasse        3-2
Het gepromoveerde TTVA 5 blijft het verrassend doen in de 4e klasse. Ton de Boom speelt tot nu toe de competitie van zijn leven. Ook deze avond bleef hij zowel Noorlander als Le Grand van DFC gewoon de baas. Jeroen Veth normaal toch wel goed voor minimaal één overwinning op een avond zakte nu door de door hem zelf in het leven geroepen ondergrens. Tegen beide tegenstanders ging hij er clean af in drie games. Het dubbel met de Boom en Jaquet werd na een spannende partij netjes over de streep getrokken. TTVA 5 staat dus na drie wedstrijden gewoon pardoes aan kop in 4H. Gewoon maar volhouden dus.

Het Centrum 2 – TTVA 6        5e klasse        5-0
TTVA 6 werd in Krimpen aan de IJssel  getrakteerd op een pandoering. Men was dus gewoon heel erg vroeg klaar deze avond. Alleen Nico Barten wist er tegen Leontine Elbers nog een vijfde game uit te slepen, maar daar hield het voor TTVA 6 dan ook op. Ook Gerrit Verhaar kon de bakens niet verzetten deze avond. Hij werd er gewoon twee keer stevig afgespeeld door zijn tegenstanders. Met nog een wedstrijd te goed staat TTVA 6 nu op de laatste plaats in 5J. Er moet de komende weken dus wel gevlamd gaan worden want anders wordt het wel erg lastig.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.