Wereldrecord ‘langste taalles’ officieus op naam van Stichting Welzijn Alblasserdam

07 september 2018 door Hennie van der Zouw
Wereldrecord ‘langste taalles’ officieus op naam van Stichting Welzijn Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Sinds  woensdag 5 september jongstleden staat het wereldrecord voor ‘de langste taalles’ officieus op naam van Stichting Welzijn Alblasserdam. Van 08.30 uur tot 20.30 uur gaven vrijwillige taalcoaches ononderbroken les aan mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal.

Voor een officiële vermelding in het Guinness Book of Records is een minimum van 24 uur nodig. Dit was in eerste instantie de doelstelling, maar al snel bleek dat iets te ambitieus. Aan de taalcoaches lag het niet, maar het vinden van deelnemers die midden in de nacht les wilden krijgen, bleek toch wel lastig. Daarom werd de marathon ingekort tot twaalf uur en dat is uiteindelijk alsnog een record.

Leroy Benschop, Sociaal Makelaar bij de SWA, zegt: “Ik ben supertrots op de taalcoaches die dit evenement tot een succes hebben gemaakt en uiteraard ook op de taalleerlingen! In de ochtend was het nog even spannend, want een deelnemer moest eerder weg. Gelukkig kon de volgende een uurtje eerder komen en hadden we alsnog een goede aansluiting. Dat de taalcoaches hier de hele dag les hebben gegeven, is fantastisch. We hopen met onze actie meer aandacht te genereren voor de problematiek rondom laaggeletterdheid.”

Maandag was de start van de Week van de Alfabetisering en kwamen circa twintig personen naar het Taalpunt om een taalquiz in te vullen. Voor de winnaars was er een boek of een abonnement op de bibliotheek. De aanwezige kinderen kregen allemaal een prijs.

Wilt u meer informatie over taal en de lessen die in Alblasserdam worden gegeven? Kom dan op maandag naar de Bibliotheek AanZet tussen 14.00 en 16.00 uur. Bij dit Taalpunt kunt u informatie krijgen. U kunt ook contact opnemen via leroy@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.