Controleer uw nieuwe reisdocumenten (mei t/m juni 2018) op productiefout

17 juli 2018 door Hennie van der Zouw
Controleer uw nieuwe reisdocumenten (mei t/m juni 2018) op productiefout

ALBLASSERDAM - Heeft u in de periode van april tot en met juni 2018 een nieuw reisdocument opgehaald? Dan ontvangt u van de RiVG (Rijksdienst voor Identiteitsgegevens) een brief om uw reisdocument zelf te controleren met een app of te laten controleren door de gemeente. U kunt in de tussentijd gewoon reizen met uw reisdocument.

Bij de productie van reisdocumenten in deze periode heeft zich een technisch probleem voorgedaan. Het probleem betreft 1 van de 23 echtheidskenmerken in het document. Slechts een klein deel van de geproduceerde reisdocumenten voldoet niet aan dit kenmerk.

Gate opent niet
Door de productiefout kan het zijn dat bij een grens een elektronische gate niet opent. Gebeurt dit bij u? Dan kan u zich altijd wenden tot de reguliere grenscontrole. Zowel de Koninklijke Marechaussee als de buitenlandse grensbewakingsautoriteiten weten dat de foutmelding kan optreden.

Controleren
Met de app BZK-ID voor Android telefoons (te vinden in de Google Play store) controleert u zelf of het document voldoet aan de kenmerken. U kunt uw reisdocument ook in de Publiekswinkel laten controleren. Eventuele kosten voor het aanvragen van een nieuw reisdocument en het maken van een nieuwe pasfoto worden vergoed.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.