woensdag 8 december 2021

Alles over Alblasserdam

Activiteiten Maand van de Mantelzorg

25 oktober 2021

ALBLASSERDAM - In november worden in heel Nederland mantelzorgers weer in het zonnetje gezet. Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) heeft een mooi en gevarieerd programma voor Alblasserdamse mantelzorgers opgesteld. Het thema dit jaar is ‘Ontspanning’.

Het activiteitenaanbod bestaat onder andere uit een herfstwandeling, het autisme belevingscircuit, een bingo en pubquiz, een creatieve middag georganiseerd door Helpende Handen, een bijeenkomst dementie en een ontmoetingsavond voor ouders van zorgintensieve kinderen. Ook voor jonge mantelzorgers staat een chillavond en uitje gepland. Het volledige programma is te vinden op de website van de SWA.

Mantelzorgers die bij de SWA staan ingeschreven komen sowieso in aanmerking voor de jaarlijkse waardering van de gemeente. Dit jaar zal de waardering begin november bij geregistreerde mantelzorgers thuis worden bezorgd. Mantelzorgers die niet in Alblasserdam wonen (maar dus wel voor iemand zorgen die in Alblasserdam woont) kunnen de waardering in de eerste week van november zelf ophalen tijdens de kantooruren van maandag tot en met donderdag.

Aanmelden voor deze activiteiten/bijeenkomsten is noodzakelijk en voldoende voor toegang. Stuur een mailtje naar info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of bel 078-2021220. Wel graag vóór 1 november, want zoals ieder jaar: vol = vol.

Indien u iemand nodig heeft die de zorg voor uw dierbare even kan overnemen zodat u deel kunt nemen aan een activiteit, kunt u contact opnemen met de SWA. Voor informatie en vragen kunt u terecht bij mantelzorgconsulente Heleen Visser via  h.visser@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!