maandag 25 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Begeleid buiten sporten jeugd t/m 18 jaar

29 april 2020

ALBLASSERDAM - Na de persconferentie van 21 april jl. van het kabinet was al bekend dat de sportverenigingen vanaf 29 april weer activiteiten mochten aanbieden voor de jeugd tot en met 18 jaar. Uiteraard wel volgens de richtlijnen van het RIVM. In Alblasserdam betekent dit dat de sportparken Souburgh en Molenzicht vanaf 29 april weer open gaan voor specifieke doelgroepen: jongeren t/m 12 jaar, zij mogen onder begeleiding buiten sporten. En jongeren van 13 t/m 18 jaar mogen op 1,5 meter afstand van elkaar onder begeleiding buiten sporten.

Samenwerking met sportverenigingen
De gemeente heeft vorige week een brief gestuurd met een vragenlijst aan de verenigingen in het dorp. Hierop hebben veel verenigingen snel geschakeld en een plan van aanpak opgesteld waardoor er bij de buitenverenigingen weer kan worden gestart met trainen. Ook enkele binnensportverenigingen hebben plannen gemaakt om buiten trainingen aan te kunnen bieden. Na toetsing van deze plannen aan de hand van de maatregelen heeft het college besloten om de buitenvelden van Sporthal Molenzicht en Sportpark Souburgh weer open te stellen tijdens de trainingen van de verenigingen.

Veiligheid voorop
In overleg met de (buiten)sportverenigingen zijn voorwaarden opgesteld hoe jongeren zo veilig en verantwoordelijk mogelijk (toch beperkt) onder begeleiding buiten kunnen sporten in de sportparken Souburgh en Molenzicht. De sportparken zijn alleen open tijdens de afgesproken trainingen. Vrij sporten mag niet op de sportparken.

Kinderen, t/m 12 jaar kunnen begeleid in groepjes trainen of sporten. Zij moeten wel thuis douchen en ouders mogen niet langs de kant staan. Voor kinderen tussen 13 t/m 18 jaar geldt dat zij met elkaar mogen sporten onder begeleiding en met 1,5 meter afstand.

Ook voor hen geldt: thuis douchen en geen ouders langs de kant.

Regie
De regie op de uitvoering van deze verruiming ligt bij de gemeenten. De gemeente Alblasserdam werkt hierin samen met de deelnemende sportverenigingen.

Trots
Burgemeester Paans: "Ons college is trots op de verenigingen, bestuurders en de ouders voor hun inzet in zeer korte tijd. Door hun inzet kunnen we weer een kleine stap richting de 'normale situatie' maken. We hopen dan ook dat iedereen zich aan de door de verenigingen opgelegde maatregelen houdt zodat in de nabije toekomst wellicht weer meer mogelijk wordt.

Bij de clubs waar dit mogelijk is, is ook ruimte om te sporten voor kinderen en jongeren die geen lid zijn van een club. Dit is een mooie kans om kennis te maken met een leuke sport."

Lees meer over:

jeugd begeleid buitensporten
Deel dit bericht met je vrienden!