maandag 18 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Coronavirus treft zorgcentrum De Waard 

9 oktober 2020

ALBLASSERDAM - In Waardeburgh zorgcentrum De Waard in Alblasserdam zijn vier bewoners en tot nu toe vijf medewerkers helaas positief getest op corona.

Iedereen getest
Op woensdagochtend 7 oktober kwam de eerste besmetting bij een bewoner aan het licht. Daarop zijn diezelfde dag en donderdag 8 oktober alle bewoners en medewerkers van De Waard getest.

Bewoners
De vier bewoners die positief getest zijn, verblijven in isolatie en gaan in de loop van vanmiddag naar een speciaal daarvoor ingerichte, afgezonderde unit. Zij worden verzorgd door een speciaal team.

Uit voorzorg verblijven alle andere bewoners van De Waard de komende tijd zoveel mogelijk op hun eigen afdeling of kamer. 

Bezoek
Sinds de testperiode geldt een tijdelijke bezoekstop voor alle bewoners. Nu alle uitslagen bekend zijn, kan er vanaf maandag 12 oktober – met de nodige voorzorgsmaatregelen in acht – één keer per dag bezoek op de kamer plaatsvinden. 

Herhaaltesten
Alle bewoners en alle medewerkers van De Waard  worden voorlopig elke week opnieuw getest. Op deze manier wordt nauwlettend in de gaten gehouden of het virus zich verder verspreidt of niet. Zo kunnen ook elke keer – als dat nodig zou zijn – direct de nodige vervolgmaatregelen worden genomen. 

Medeleven
Extra blijken van steun en medeleven aan de bewoners en medewerkers door middel van een kaartje worden bijzonder op prijs gesteld. Post kan verstuurd worden naar Waardeburgh, Bonkelaarplein 12, 3363 EL Sliedrecht onder vermelding van ‘Post voor De Waard’.
 

Lees meer over:

corona de waard
Deel dit bericht met je vrienden!