Friday 24 September 2021

Alles over Alblasserdam

De grootste speurtocht ter wereld

27 juli 2021

ALBLASSERDAM - Het Zomerpaspoort Alblasserdam is tegelijk met het begin van de schoolvakanties van start gegaan. Op vrijdagavond kon je al gaan lasergamen en op zaterdag is het Zomerpaspoort officieel van start gegaan met de Olympische Spelen op de Atletiekbaan van Alblasserdam. De eerste week zomervakantie bomvol activiteiten zit er inmiddels alweer op.

Zomerpaspoort Alblasserdam

Iedereen die in het bezit is van een Zomerpaspoort kan zich inschrijven voor diverse activiteiten. Met de last minute acties op Facebook kan je ook wekelijks zonder een Zomerpaspoort inschrijven voor activiteiten. Er worden heel de zomer activiteiten aangeboden door diverse verenigingen en stichtingen uit Alblasserdam.

In de natuur

Om kinderen lekker buiten in de natuur te laten zijn doopt Jeugdland Alblasserdam speciaal voor Zomerpaspoorthouders het Park Huis te Kinderdijk deze zomer twee maal om tot een heus Sprookjesbos. En op 2 t/m 8 augustus gaat Jeugdland zelfs proberen het wereldrecord te verbreken met de grootste groene speurtocht ter wereld. Op meer dan 100 locaties in Nederland gaan kinderen van 4 jaar tot 10 jaar met de ouders de natuur in en beleven samen met Koos de Koala een avontuur. Jeugdland heeft gekozen om Park Huis te Kinderdijk in te zetten als locatie voor het neerzetten van dit wereldrecord. Om deel te nemen aan deze activiteit hoef je niet in het bezit te zijn van een Zomerpaspoort.

Koos Koala

Koos de Koala, bekend van de YouTube hit Koos & Moos, is zijn huis kwijt geraakt in Park Huis te Kinderdijk. In de online kinderserie Koos & Moos gaan ze op zoek naar antwoorden over de natuur en het milieu. Koos & Moos gaan op avontuur voor de natuur en ontdekken hoe we samen de aarde weer groen maken. Jij kan Koos helpen zijn huis terug te vinden en onderweg leer je heel veel over de natuur.

Hoe werkt het

Download de gratis Soekky stories app via google play of appstore.

2 t/m 8 augustus, op elk moment te starten wanneer je op de locatie bent.

Voor kinderen vanaf 4 jaar samen met de ouders of begeleiders.

Meedoen is gratis voor iedereen.

Helpen jullie Koos de Koala een nieuw huis te vinden én het wereldrecord speurtocht neer te zetten?!

Park Huis te Kinderdijk

Alblasserdam bezit in Park Huis te Kinderdijk een prachtig eeuwenoud landgoed. Het park ligt achter Huis te Kinderdijk, een statig herenpand gelegen aan Oost-Kinderdijk 191. Het is bereikbaar via de Van Hogendorpweg en de Lekstraat.

Het park wordt beheerd door de gemeente. Stichting De Groene Long draagt ook haar steentje bij. In Park Huis te Kinderdijk kunnen natuurliefhebbers en wandelaars hun hart ophalen. Overal is het mooi groen en klinkt vogelgezang. Er zijn bosachtige paadjes, maar ook is er een open middenstuk waar schapen grazen. Verder zijn er enkele kikkerpoelen. In de zomer zijn er de bloemen en de vlinders, in de herfst de paddenstoelen. Er is altijd wel iets te zien en te horen.

 

Zie ook:

Lees meer over:

speurtocht grootste
Deel dit bericht met je vrienden!