woensdag 27 mei 2020

Alles over Alblasserdam

Dranghekken geplaatst in het Makado Winkelcentrum

8 mei 2020

ALBLASSERDAM - Het is de afgelopen weken te druk geweest in de passage van het winkelcentrum Makado te Alblasserdam. Hierdoor ontstonden problemen met de noodzakelijke anderhalve meter die het winkelend publiek in acht moet kunnen nemen. Makado neemt momenteel in afstemming met de gemeente Alblasserdam nieuwe stappen om ervoor te zorgen dat de fysieke looppaden en het plein coronaproof zijn gemaakt. Nu is het aan het publiek zelf om verantwoordelijkheid te nemen en de richtlijnen te volgen.

Om de anderhalve meter afstand te kunnen faciliteren, hebben de meeste Nederlandse winkelcentra en bouwmarkten hun zaken goed geregeld. Zodat het winkelend publiek zijn eigen verantwoordelijkheid kan nemen, niet blijft staan voor een praatje en afstand van elkaar neemt. In winkelcentrum Makado bleef het echter een uitdaging om de doorlooppassages en het plein goed in te richten. De gemeente en het winkelcentrum werken nu logistiek nauw samen om ervoor te zorgen dat de richtlijnen ook hier gerealiseerd worden.

Wethouder  Peter Verheij is blij met de stappen die Makado zet voor de lokale winkeliers en de bezoekende Alblasserdammers: "We vinden het heel belangrijk dat we zoveel mogelijk bij lokale winkeliers kopen. Daarnaast verwachten we ook dat mensen bij winkelbezoek de veiligheidsmaatregelen in acht nemen. Deze maatregelen van Makado maken dat mogelijk".

Toezicht doorstroom
Een probleem in het winkelcentrum was de doorstroom wat regelmatig zorgde voor groepen mensen te dicht bij elkaar, vooral op het plein. Hiervoor worden nu nieuwe en veiliger looproutes uitgezet en zullen beveiligers gaan toezien op de doorstroom.

Oproep: Met elkaar verantwoordelijk
Makado doet een dringende oproep aan alle Alblasserdammers die komen winkelen: we hebben te maken met een gezondheidscrisis en zijn met elkaar verantwoordelijk. Dat vraagt geduld en zelfbeheersing van ons allemaal. Nu we langzaam weer wat vrijheden krijgen, neemt het risico op besmetting toe. Daarom is het belangrijk dat mensen zelf hun verantwoordelijkheid blijven nemen en alleen gaan winkelen als het echt nodig is.

Maatregelen, welke?
Kom alleen, en probeer gespreid te komen. Dit betekent dat je de piektijden probeert te vermijden, als je toch wilt komen. Volg de (aangegeven) lijnen van het eenrichtingsverkeer en houd altijd 1,5 meter afstand. En blijf niet staan voor een praatje!

 

Lees meer over:

makado winkelcentrum dranghekken
Deel dit bericht met je vrienden!