dinsdag 7 december 2021

Alles over Alblasserdam

Evaluatie vergunningparkeren: werkt het?

19 juli 2021

ALBLASSERDAM / KINDERDIJK - Dát is de vraag die we aan de inwoners van Kinderdijk deze zomer regelmatig stellen. Na de invoering in de herfst van vorig jaar en de ervaringen die we in het afgelopen voorjaar en deze zomer opdoen, willen we met elkaar kijken hoe we het systeem kunnen optimaliseren.

Hoe gaan we dat aanpakken?
Samen met leden van de ‘Klankbordgroep Vergunningparkeren’, leden van de ‘Verkeerscommissie van de Belangen Vereniging Leefbaarheid Kinderdijk’ en vertegenwoordigers van de horeca is besproken wat de ervaringen zijn met het vergunningparkeren en hoe we de uitkomsten van de evaluatie vorm zullen geven.

Er is door hen allereerst aangegeven dat door de coronacrisis niet helemaal duidelijk is wat de gevolgen van de invoering precies zijn. Het aantal bezoekers is nu namelijk veel lager dan in andere jaren. Wat wel goed zichtbaar is, is dat er nog maar weinig auto’s in het dorp parkeren en er nauwelijks nog bezoekers over de Molenstraat lopen. Het toeristische bezoek aan de plaatselijke horeca is daardoor ook minimaal.

In september 2021 worden de bewoners gevraagd om hun ervaringen met het vergunningparkeren te delen via een enquête.

De enquête wordt in samenwerking met de klankbordgroep opgesteld en verspreid. Streven is om eventuele aanpassingen als gevolg van deze enquête op 1 november 2021 door te voeren.

Zie ook:

Lees meer over:

kinderdijk vergunningparkeren
Deel dit bericht met je vrienden!