zaterdag 15 augustus 2020

Alles over Alblasserdam

FSD ontwikkelt NOORDERLICHT in Alblasserdam

6 juli 2020

ALBLASSERDAM -  Buitendijks, aan de oever van de rivier de Noord op het oude Mercon Kloos terrein maakt FSD een prachtig groen landschap met 267 woningen: NOORDERLICHT. De architectuur en het landschap zijn geïnspireerd door de voormalige staalindustrie. In het landschap worden delen van de bestaande staalconstructie behouden om de duidelijke identiteit van het gebied te bewaren.

Eind 2022 worden er 267 woningen opgeleverd. 25 dijkwoningen grenzend aan een gezamenlijke binnentuin en 82 royale rivierappartementen worden te koop aangeboden. 100 loods appartementen en de 60 kade appartementen worden in de huur aangeboden.

De constructie is van hout. De elementen worden in een fabriek gemaakt en op locatie in elkaar gezet. Dit garandeert een duurzaam gebouw, hoge kwaliteit, korte bouwtijd en een afval vrije bouwplaats.

Om Alblasserdam en de dijk zoveel mogelijk van bouwverkeer te ontzien worden de elementen eerst naar een overslagpunt gebracht en dan via het water verscheept naar de locatie. Een inspirerende samenwerking tussen GCCF als investeerder, FSD als ontwikkelaar, Kuiper Compagnons maakte het
stedenbouwkundig plan, Bosch Slabbers ontwerpt het Landschap, Van Aken is architect, Pieters als constructeur, Van Toorenburg als installatie adviseur en Tetteroo als bouwer.

Donderdag 16 juli, is er een interactieve bewonersavond voor de omwonenden en de nieuwe bewoners van Noorderlicht. Vanaf 17.00 bent u van harte welkom op de locatie, West-Kinderdijk 203. Aanmelden voor de sessie van 17.00 of de sessie van 19.00 kan via fransje@fsd.red of via
http://bit.do/fGmj2

Bron afbeelding: FSD.
 

Lees meer over:

ontwikkeling noorderlicht
Deel dit bericht met je vrienden!