dinsdag 7 december 2021

Alles over Alblasserdam

Geen spoed, wel brandweer nodig? Bel 0900-0904

14 oktober 2020

DRECHTSTEDEN - Hebt u de brandweer ter plaatse nodig, maar is het geen levensbedreigende of acuut gevaarlijke situatie? Dan belt u sinds maandag 12 oktober 0900-0904.

Met dit nieuwe landelijke nummer beschikt de brandweer voortaan over één ingang voor alle meldingen zonder spoed. Op die manier blijft 112 vrij voor alle levensbedreigende situaties. Voor dit soort situaties blijft 112 hét alarmnummer.

24 uur per dag bereikbaar
Het nummer 0900-0904 is 24 uur per dag bereikbaar. Na het inspreken van de plaatsnaam wordt de beller doorverbonden met de regionale meldkamer van de brandweer. Hiermee komt een einde aan het tijdperk waar elke regio een eigen telefoonnummer had om de brandweer in geen-spoed situaties te bereiken.

Geen spoed
Er zijn veel situaties denkbaar waar de brandweer niet met spoed naartoe hoeft. Denk bijvoorbeeld aan een vermoeid paard dat niet meer zelf uit de sloot kan komen, een boom die over de openbare weg ligt en voor verkeershinder zorgt of een waterlekkage waardoor straten blank komen te staan. Het gaat dus om situaties die op dat moment niet gevaarlijk of levensbedreigend zijn. Voor zulke situaties belt u voortaan 0900-0904.
Meer informatie over het landelijke geen-spoednummer vindt u op brandweer.nl/geenspoed.

Lees meer over:

brandweer geen spoed
Deel dit bericht met je vrienden!