maandag 25 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Grote brand in leegstaande loods van Mercon aan de West Kinderdijk

25 juli 2020 (door Hans Huisman)

ALBLASSERDAM - Update 23:00 uur Het sein ‘brand meester’ is gegeven. De brandweer heeft metingen gedaan in de omgeving en in de woningen. Er zijn gelukkig geen verhoogde concentraties koolmonoxide gemeten en er is ook geen sprake van asbest.

Update 22:18 uur De brandweer heeft de brand onder controle en schaalt af naar GRIP 0.

Rond 20:45 uur is er brand ontstaan in een leegstaande loods van Mercon aan de West-Kinderdijk. Er is opgeschaald naar GRIP 1. Er komt veel rook vrij.

De Veiligheidsregio Zuid-Holland zuid heeft een NL Alert verzonden in de hele regio met de boodschap om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen wanneer men last heeft van de rook. Door de techniek van NL-Alert hebben ook mensen buiten het verzendgebied mogelijk het NL-Alert ontvangen.

Er waren veel hulpdiensten aanwezig, waaronder hulpdiensten uit Papendrecht, Sliedrecht, 's Gravendeel en Dordrecht. De West-Kinderdijk was enkele uren afgesloten voor al het verkeer.

Het pand staat al geruime tijd leeg en stond op de nominatie om afgebroken te worden. Een omwonende geeft aan: "Twee weken terug nog de politie gebeld 's avonds omdat ik binnen keiharde knallen hoorde en er ruiten sneuvelden.Het is natuurlijk de ideale locatie voor het uithalen van rottigheid".

Zie ook:

Lees meer over:

brand west-kinderdijk mercon
Deel dit bericht met je vrienden!