dinsdag 7 december 2021

Alles over Alblasserdam

Hulp en begeleiding bij relatieproblemen en echtscheiding

13 oktober 2020

ALBLASSERDAM - Het aantal echtscheidingen in Nederland neemt toe, ook in Alblasserdam. Om de negatieve gevolgen van een echtscheiding te beperken, kunnen inwoners van Alblasserdam met relatieproblemen gratis hulp en begeleiding krijgen.

Samen met Vivenz Maatschappelijke Dienstverlening en Nicole Coaching bieden wij sinds kort het programma Samen Verder aan. Samen Verder bestaat uit twee onderdelen relatiemediation en begeleiding bij scheiding. De deelnemers krijgen hulp bij het investeren in hun relatie.

Zo kunnen relatiegesprekken duidelijkheid geven over de oorzaak van problemen en over wat nodig is om samen verder te kunnen gaan. Een mediator helpt hierbij. Ook als de partners alsnog besluiten om uit elkaar te gaan, biedt de mediator begeleiding.

Begeleiding voor ouders en kinderen
Samen Verder voorziet daarnaast in hulp voor ouders en kinderen die te maken hebben met een scheiding. Dit gebeurt met behulp van het Zandkastelenprogramma®, een methode om een scheidingsperiode soepeler te laten verlopen. Een onderdeel van deze methode is de verwerking van de
scheiding door de kinderen. Samen Verder biedt bij een scheiding bovendien kindercoaching aan

Nieuwe balans'
,,Elke verbintenis tussen mensen die van elkaar houden is het waard om voor te vechten. Als een scheiding toch onvermijdelijk is, is het voor alle partijen belangrijk dat dit op de goede manier gebeurt.

Zeker als er kinderen in het spel zijn'', zegt wethouder Arjan Kraijo. ,,Na een scheiding moeten de leden van een gezin op een andere manier samen verder. Hulp en advies van een deskundige kan helpen om die nieuwe balans te vinden.''
Informatie en aanmelden

Voor meer informatie over Samen Verder en om zich aan te melden kunnen belangstellenden contact opnemen met Nicole Coaching (www.nicolecoaching.nl/ tel: 06-28948042) en met Vivenz (www.vivenz.nl/ tel: 088-1237007).

Lees meer over:

hulp problemen relatie
Deel dit bericht met je vrienden!