maandag 18 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Johan Jakob Aret (Budel, 19 januari 1946 - Sliedrecht, 22 november 2020)

In memoriam Joop Aret: 'Joop, we zullen je missen'

25 november 2020 (door Hans Huisman)

ALBLASSERDAM - Op zondag 22 november 2020 is Joop Aret op 74-jarige leeftijd overleden. Op 26 november van het jaar 2015 mocht Joop samen met zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en verdere familie nog hun 50-jarig huwelijk vieren. Helaas overleed Joops vrouw Jopie Zuidervliet-Aret een klein jaartje geleden. 

Joop, een geboren Brabander uit Budel is opgegroeid in Rotterdam. Daar heeft hij als douane-declarant en waterklerk gewerkt tot hij in 1986 overstapten naar een transportbedrijf. Hij was daar o.a. planner. Joop is op dit bedrijf ook gestart met de computers en deed thuis gelijk mee met een Commodore 64.

Sinds zijn 57ste was Joop met pensioen. Sindsdien wijdde hij zich aan zijn hobby’s, zoals fotograferen. Ook zat Joop meer dan 40 jaar in het bestuur van aquariumvereniging De Paradijsvis en was hij webmaster van de website.

Na zijn pensioen gingen Joop en zijn vrouw Jopie veel fietsen en lezen. Buitenlandse reizen vond Joop maar niks, dus die werden weinig gemaakt. 

Sinds de start van Alblasserdam.net in 2005, is Joop zo’n vijftien jaar vrijwilliger/redacteur/fotograaf geweest. Hiervoor ging hij bijvoorbeeld vaak naar jubilarissen in Alblasserdam om, als de burgemeester daar op bezoek kwam, er een foto en een stukje van te maken. Het resultaat kwam Joop dan vaak persoonlijk naar ons kantoor brengen.

Met een fijn gevoel kijken wij terug op de keren dat Joop bij ons op kantoor was. Onder het genot van een kop koffie kregen we dan zijn foto’s en ook vaak een door hem zelf geschreven stuk tekst voor publicatie. 

Joop, bedankt voor wie je was en wat je voor Alblasserdam.net hebt betekend, we zullen je missen.

Het afscheid van Joop vindt vanwege de huidige omstandigheden in besloten kring plaats.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!