dinsdag 26 oktober 2021

Alles over Alblasserdam

Margreet de Deugd lijsttrekker CDA gemeenteraadsverkiezingen 2022

7 oktober 2021 (door de redactie)

ALBLASSERDAM - Het CDA Alblasserdam heeft Margreet de Deugd gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Samen met de sterke CDA-fractie wil zij in Alblasserdam dichtbij en benaderbaar zijn voor alle Alblasserdammers. 

Margreet de Deugd is al 8 jaar actief in de plaatselijke politiek, eerst als burgerraadslid en sinds 2018 als raadslid. In de huidige raadsperiode heeft zij onder andere aandacht gevraagd voor het behoud van de supermarkt aan de Sportlaan. Dit soort voorzieningen is van belang voor deze wijk waar ook veel senioren wonen. Daarnaast is zij actief in de werkgroep die in Alblasserdam meer aandacht vraagt voor diversiteit. Dit onderwerp past bij haar belangstelling voor het sociaal domein. “Een samenleving moet inclusief en zorgzaam zijn,” vindt zij. “Het is belangrijk dat we elkaar kennen, weten te vinden en er korte lijnen zijn. De menselijke maat en de betrokkenheid zijn sterk aanwezig in Alblasserdam en dat moeten we koesteren. We zijn samen Alblasserdam.” Rentmeesterschap is ook heel essentieel voor haar. “We moeten blijven werken aan een duurzame en groene leefomgeving. We zijn zuinig op wat we van onze voorouders kregen en wat we aan nieuwe generaties achterlaten.”

14 jaar geleden is Margreet in Alblasserdam komen wonen waar ze zich als snel thuis voelde. Met een grote schoonfamilie, die geworteld is in Alblasserdam, vond ze al snel haar weg in ons Damdorp. Ook haar fijne geloofsgemeenschap van de Ontmoetingskerk heeft daaraan bijgedragen. 
Margreet de Deugd werkt in het primair onderwijs als directeur van twee dorpsscholen in de gemeente West Betuwe. 

Als het CDA na de verkiezingen opnieuw meedoet aan de coalitievorming, zal Margreet de Deugd de beoogd wethouderskandidaat zijn. Huidig CDA-wethouder Arjan Kraijo neemt na twee raadsperiodes in de gemeente Alblasserdam afscheid nemen van deze functie.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!