woensdag 8 december 2021

Alles over Alblasserdam

Overlast van vuurwerk? Geef het door

23 november 2021

ALBLASSERDAM - Door melding te maken van vuurwerkoverlast kunnen onze inwoners helpen dit probleem aan te pakken. Het team Handhaving maakt graag gebruik uw informatie.

Burgemeester Jaap Paans ontvangt zelf regelmatig meldingen van inwoners die last hebben van vuurwerk. ,,Heel begrijpelijk, want het is een hardnekkig en vervelend probleem. Dat vinden wij ook. Daarom roep ik iedereen op om vuurwerkoverlast door te geven aan onze handhavers. Zij kunnen er werk van maken", aldus de burgemeester.

Melden zorgt voor doelgericht handhaven

Inwoners kunnen melding maken van vuurwerkoverlast via het e-mailadres handhaving@alblasserdam.nl. Team handhaving neemt contact op met de melder om over de melding te praten. Door de meldingen ontstaat een beeld van waar en wanneer overlast wordt veroorzaakt. Hierdoor kunnen handhavers zichtbaar aanwezig zijn op de plekken die inwoners hebben genoemd. 

“Hoe nauwkeuriger de melding is, hoe beter wij ons werk als handhavers kunnen doen. Als jongeren in een park vuurwerk afsteken, is het prettig om te weten hoe laat, waar en om hoeveel jongeren het gaat. Als wij een patroon herkennen, dan kunnen we ons daarop richten", vertelt Pascal van Popering namens de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s).

Hulp bij schade en vandalisme

Gemeente Alblasserdam doet aangifte bij de politie van vandalisme en schade. Als er een dader bekend is, dan starten zij een aansprakelijkheidsprocedure. Vandalisme is een ondienstige kostenpost, omdat wij het kostbare gemeenschapsgeld anders willen uitgeven. Wordt er iets vernield? Bel dan direct 112. Als de vernieling pas later geconstateerd wordt, dan horen wij dit graag via de meldlijn www.alblasserdam.nl/meldpunt of via telefoonnummer 14078.

Wij staan klaar, iedere dag en nacht.
•    Bij levensgevaar of acuut - bel 112.
•    Bij overlast – bel de politie op 0900-8844. 
•    Als het minder dringend is, mail naar: handhaving@alblasserdam.nl.  

Zie ook:

Lees meer over:

vuurwerk overlast
Deel dit bericht met je vrienden!