vrijdag 7 mei 2021

Alles over Alblasserdam

Pand Mauritsstraat gesloten vanwege hennepkwekerij

30 april 2021

ALBLASSERDAM - Tijdens een binnentreding door de politie is een grote, professioneel ingerichte hennepkwekerij aangetroffen in de woning aan de Mauritsstraat 18 in Alblasserdam.

De politie trof een hennepkwekerij aan die bestond uit 247 hennepplanten, assimilatielampen, tijdklokken, klimaatbeheersing, een afzuiginstallatie en een watervat. De stroomvoorziening voor de kwekerij werd illegaal afgenomen. De hennepkwekerij is direct geruimd. Het pand wordt gesloten van dinsdag 4 mei 2021 tot woensdag 4 augustus 2021.

De burgemeester wil met de sluiting van panden waar op een professionele bedrijfsmatige wijze drugs worden geproduceerd, de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden. 

Het aanpakken van de productie en handel in verdovende middelen heeft grote prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat dit leidt tot een grotere meldingsbereidheid.

Lees meer over:

hennep kwekerij
Deel dit bericht met je vrienden!