dinsdag 26 oktober 2021

Alles over Alblasserdam

PvdA en CDA betreuren vertrek SGP uit de coalitie van Alblasserdam

1 juni 2021

ALBLASSERDAM - SGP heeft besloten de deelname in de coalitie van de gemeente Alblasserdam op te zeggen. Aanleiding is het raadsbesluit Kaders Kinderdijk, dat het rijden van de shuttlebus tussen het Transferium en Kinderdijk ook tijdens de openingstijden op zondag van het Werelderfgoed Kinderdijk mogelijk maakt. Coalitiepartners PvdA en CDA betreuren het principiële besluit van SGP, maar respecteren dit wel.

PvdA en CDA zijn van mening dat het raadsbesluit om de shuttlebus alle dagen te laten rijden een tweeledig resultaat oplevert. Enerzijds wordt de druk op de dijk verminderd, anderzijds komt het de rust en leefbaarheid op zondag in Alblasserdam en Kinderdijk ook ten goede. Het aangenomen besluit biedt Alblasserdam ook de mogelijkheid de stroom aan toeristen beter te reguleren.

In de afgelopen drie collegeperiodes hebben PvdA, CDA en SGP altijd constructief samen kunnen werken. Belangrijke pijler in de laatste twee periodes was ‘Samen doen’. Met als uitgangspunt Alblasserdam een leefbaar en mooi dorp te laten zijn om in te wonen en werken en ondernemen. Het belang van de inwoners van Alblasserdam staat daarbij onverminderd voorop. 

De fractievoorzitters van PvdA en CDA gaan zo snel mogelijk in overleg met alle fracties van de Raad en de burgemeester om gezamenlijk te bezien hoe om te gaan met de ontstane situatie.

Zie ook:

Lees meer over:

PvdA CDA sgp kinderdijk
Deel dit bericht met je vrienden!