Smash ’66 verliest van Volley2B

05 oktober 2020

ALBLASSERDAM - Vrijdag 2 oktober speelden de dames van volleybalvereniging Smash ’66 de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. De dames van Volley2B kwamen op bezoek in Alblasserdam. Het beloofde een pittige wedstrijd te worden, de bezoekers hadden namelijk al twee wedstrijden met duidelijke cijfers gewonnen en zijn vorig seizoen nipt gedegradeerd uit de derde divisie. Meisjes A had hun wedstrijd voorafgaand aan deze wedstrijd verloren met 3-1 van Next Volley uit Dordrecht en vulden de reservebank van Dames 1 aan. Tessa Verbeet startte echter in het veld op de liberopositie en draaide vrijwel de gehele wedstrijd verdienstelijk mee in de verdediging.

In de eerste set konden de dames van Smash eigenlijk goed meekomen met de dames uit Bergschenhoek, maar serverend lieten zij het voornamelijk liggen. In de rally’s ging het redelijk gelijk op, maar het hoge aantal servicefouten eindigde deze set in 25-18 voor de bezoekers.

De tweede set speelden de dames van Smash vrijuit en begon Volley2B fouten te maken. De dames van Smash bouwden een grote voorsprong op. Toch werd deze voorsprong eenvoudig omgezet in een achterstand door Volley2B door een serviceserie waar de Alblasserdamse dames geen antwoord op hadden. Hierdoor verloren de dames van Smash ook de tweede set met 25-20.

De derde set kwam Deborah den Hartog op de middenpositie binnen de lijnen. Ook zij speelt in de meisjes A en maakte vanavond met een harde smash haar debuut in het eerste damesteam van Smash. Ook de rest van de wedstrijd speelde zij een goede wedstrijd en scoorde de nodige punten. Helaas mocht dit niet baten en verloren de dames van Smash ook de derde en de vierde set van het sterke, maar niet altijd sportieve team uit Bergschenhoek.

Onderschrift foto's (Henk Ossel): de 15 jarige Tessa Verbeet draaide vrijwel de gehele wedstrijd op de libero positie mee in het eerste damesteam van Smash ‘66