zondag 17 oktober 2021

Alles over Alblasserdam

Stemt u ook voor de toekomst van Alblasserdam?

21 september 2021

ALBLASSERDAM - Hoe ziet u de toekomst van Alblasserdam? Meer huizen of meer bedrijven? Meer wegen of meer zonnepanelen?

Laat het de gemeente weten door te stemmen voor de omgevingsvisie. Dat kan tot 15 oktober via www.praatmee.alblasserdam.nl  of bij een van de stembureaus.

Richting
De Gemeente werkt aan een omgevingsvisie waarin staat wat voor de toekomst van ons dorp de goede richting is. De gemeenteraad stelt de omgevingsvisie vast, maar houdt daarbij rekening met de mening van de inwoners. Daarom kunt u tot 15 oktober stemmen op een van de vijf richtingen (accenten) voor de toekomst.

Keuzes maken
De omgevingsvisie gaat over veel verschillende onderwerpen. Omdat ruimte, tijd en geld beperkt zijn, kunnen we niet alles doen in ons dorp. Daarom moeten we kiezen welke onderwerpen het belangrijkst zijn. Dus: waar ligt het accent? Als u stemt op één van de vijf accenten, laat u aan  de Gemeente weten welke onderwerpen u belangrijk vindt. Dit betekent niet dat andere onderwerpen vergeten worden, het geeft vooral de denkrichting aan voor de omgevingsvisie.

Inzichten
In juni en juli 2021 heeft de Gemeente aan inwoners gevraagd om hen te helpen de accenten aan te scherpen. En die hulp hebben ze gekregen! 231 mensen hebben de enquête ingevuld. Ook tijdens een online bijeenkomst zijn veel waardevolle inzichten opgehaald. Die zijn verwerkt in de vijf richtingen waarop u nu kunt stemmen. 

Stemmen hoe en waar?
Op de website www.praatmee.alblasserdam.nl  kunt u stemmen op 1 van de vijf accenten. Stemt u liever op papier? Kom dan naar een van de stemlocaties:

1. De Rederij (Cortgene 2) van 15 september tot 15 oktober van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur 
2. In winkelcentrum Makado op vrijdag 24 september van 18.00 tot 20.00 en maandag 4 oktober van 13.00 tot 15.00 uur
3. Op het Scheldeplein op zaterdag 9 oktober van 11.00 tot 14.00 uur

Omgevingswet 
In Nederland gelden op dit moment 26 wetten voor bijvoorbeeld ruimte, wonen, water, milieu en natuur die invloed hebben op de omgeving. Die worden nu allemaal samengebracht in één wet: de omgevingswet. Ook gaan we dan van vijfduizend wetsartikelen naar driehonderdvijftig. Het doel is om het omgevingsrecht eenvoudiger en duidelijker te maken. 

Omgevingsvisie    
De omgevingsvisie is een onderdeel van de omgevingswet. In de omgevingsvisie legt de gemeente haar wensen en beleidsdoelen voor de omgeving voor de lange termijn vast. Elke gemeente moet in 2024 de omgevingsvisie hebben vastgesteld.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!