Friday 24 September 2021

Alles over Alblasserdam

Tweede Nationale balkon beweegdag in rood, wit, blauw of oranje

21 mei 2021 (door Josette Huisman)

ALBLASSERDAM - Op vrijdag 4 juni a.s. zal de 2e editie van de Nationale balkon beweegdag worden gevierd. Het balkongym team van ‘Alblasserdam Beweegt’ wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Met een speciale editie zullen zij op 4 juni a.s. maar liefst zes locaties in Alblasserdam aan doen.

Van de nood een deugd maken, soms kan het niet anders. Als gevolg van de coronamaatregelen kwamen veel beweeggroepen vorig jaar stil te liggen. Met name voor ouderen moest snel een alternatief worden verzonnen, het is immers heel belangrijk om in beweging te blijven. En zo ontstond in Alblasserdam de balkongym. Niet alleen in Alblasserdam natuurlijk, door heel Nederland kwamen welzijns- en sportorganisaties in actie. Er werd zelfs een Nationale balkon beweegdag uitgeroepen.

Omdat deze dag een landelijk karakter heeft, zou het leuk zijn als de bewoners van de diverse ouderencomplexen in Alblasserdam een kleur van de Nederlandse vlag of wimpel zouden dragen; rood, wit, blauw of oranje dus. Het Gymnaestrada Team Alblasserdam (KDO) heeft ook support beloofd en zal zorgen voor een feestelijke omlijsting. Het programma voor 4 juni is als volgt:

  • 10:30 uur Het Anker
  • 11:00 uur Pieter de Hooch I
  • 11:30 uur Pieter de Hooch II & III
  • 13:30 uur Zwaluwstraat
  • 14:00 uur Groene Zoom 
  • 14:30 uur Kraanbaan.

Ook omwonenden kunnen op de genoemde locaties op de stoep meedoen.

Het samenwerkingsverband ‘Alblasserdam Beweegt’ van  Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en het ABC-Team, zal ook in juni en juli doorgaan met de wekelijkse balkongym op woensdag en wel op vier lokaties:
10:00 uur Tussen Pieter de Hooch flat II en III (voordeurzijde)
10:30 uur Kraanbaan (binnentuin)
11:00 uur Groene Zoom
11:30 uur Zwaluwstraat appartementen ‘Middelwetering’.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de SWA via tel. 078-2021220 of info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!