dinsdag 24 november 2020

Alles over Alblasserdam

Wasstraat Vakantie Bijbel Week een succes

31 juli 2020

ALBLASSERDAM - Tijdens de eerste week van de zomervakantie konden kinderen tussen de 4 en 12 jaar toch een leuke week beleven in het thema van de Vakantie Bijbel Week. Dit jaar was het thema: ‘’Duik erin!’’ Duik in de vakantie, duik in het zwembad en duik in de VBW-wasstraat! Op maandag en donderdag konden de kinderen op twee verschillende pleinen langs komen tussen 9.30-11.00 uur.

Het Scheldeplein en plein bij de Grote Kerk waren versierd, hier konden de kinderen met hun fiets, step of lopend de pijlen volgen langs de zes verschillende ‘stations’. Bij ieder ‘station’ kregen ze iets mee, bijvoorbeeld een tas voor alle spulletjes en een envelop die op maandag open mocht. Daarin zat allerlei thema-materiaal en leuke doe-opdrachten. Bijv. de snoepjes opduiken uit een teil met water, of met het stoepkrijt de weettekst schrijven of tekenen. Ook was er een envelop die op dinsdag open mocht en een envelop voor woensdag.

Als verrassing was er op het laatste ‘station’ een lekker ijsje! Op donderdag kregen de kinderen weer een tas. En daarbij een envelop voor op donderdag, envelop voor op zondag, een snoepje en een cadeautje (duikbril of strandbal). Ook konden ze knutsels inleveren. Heel veel ‘druppels’ kregen we binnen, daarop stonden de bid- en/of dankpunten van de kinderen. Er werd gebed gevraagd voor een oma die een nieuwe heup krijgt, voor moeders die geen spullen voor de baby hebben, dat de oorlog mag stoppen, een opa die wordt gemist.

Ook waren er dankpunten, de kinderen zijn blij met de vakantie, dat Corona minder was geworden, het zonnetje dat schijnt, etc. Als er mensen zijn die de gebedspunten in hun eigen gebed zouden willen meenemen, kunnen zij dit kenbaar maken via het emailadres van de VBW. Dan worden deze (geanonimiseerd) toegestuurd.
 
Op zondag was er online de VBW welkomstdienst. Tijdens de kerkdienst van de Grote Kerk werd er aandacht gegeven aan het thema ‘’Duik erin!’’. Het speciaal geleerde themalied werd door een kinderkoortje gezongen en tijdens de preek werd er een Bijbelverhaal verteld dat aansloot op de thema. Voor wie de dienst zou willen nakijken kan dit via de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=oKf_CvfUf0Y (kinderkoortje vanaf minuut 41.30).
 
De organisatie van de Vakantie Bijbel Week laat weten dat er ongeveer 260 kinderen langs zijn geweest voor een tasje. Er zijn nog een aantal tasjes over. Mochten kinderen nog geen tasje hebben opgehaald, kunnen ze dit nog tot 8 augustus laten weten via vbwalblasserdam@gmail.com. Dan worden deze thuisgebracht.
 
Hopelijk tot volgend jaar! En een hele fijne vakantie. Duik erin!.

Lees meer over:

wasstraat Vakantiebijbelweek
Deel dit bericht met je vrienden!