zaterdag 19 juni 2021

Alles over Alblasserdam

Werelderfgoed weer helemaal open

4 juni 2021

ALBLASSERDAM / KINDERDIJK - Na een sluiting van bijna vijf maanden is UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk op woensdag 19 mei deels opengegaan. Vanaf zaterdag 5 juni zijn ook de binnenlocaties, zoals de drie museummolens en het Wisboomgemaal, weer opengesteld voor bezoekers en is er een terras ingericht bij het bezoekerscentrum. Dagelijks varen er meerdere rondvaartboten. Wel wordt nog gewerkt met zogenaamde tijdsloten.

Met behulp van vijf tijdsloten per dag wordt voorlopig een beperkt aantal bezoekers tegelijk ontvangen in de bezoeklocaties en op de rondvaartboten. Ook het totaal aantal bezoekers dat het Werelderfgoed op een dag mag bezoeken, blijft voorlopig nog beperkt. De aantallen liggen in lijn met die van vorig jaar zomer na de eerste lockdown. Wellicht kan de SWEK in de loop van het jaar, wanneer de samenleving verder heropent, meer bezoekers per dag ontvangen. De openingstijden zijn van 09:30 tot 17:30 uur.

Sinds deze week is parkeren in Kinderdijk voor bezoekers helemaal niet meer mogelijk. Alle auto’s worden (via borden, website en sociale media) naar Alblasserdam toe gestuurd. Shuttlebussen worden zeven dagen per week ingezet vanaf Haven-Zuid (Zuiderstek) in Alblasserdam. De shuttlebusjes rijden tussen 09:00 tot 18:00 uur van en naar de entree van het molengebied. Op de website worden, naast entreetickets, ook online-parkeertickets aangeboden.

Het monitoren van de drukte in het gehele (openbare) gebied is een taak van de gemeente Molenlanden en de SWEK. Constateert de SWEK dat het te druk wordt en bijvoorbeeld de anderhalvemetermaatregel in het geding komt, dan wordt dat gemeld bij de gemeente. Die beslist wat er op dat moment moet worden gedaan om de drukte te reguleren. Deze werkwijze is vorig jaar vastgelegd in het door de Veiligheidsregio goedgekeurde Covid-19-protocol.

Lees meer over:

kinderdijk werelderfgoed
Deel dit bericht met je vrienden!