Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bromfietser met alcohol op staande gehouden in doodlopende weg'
26jul 2018

Bromfietser met alcohol op staande gehouden in doodlopende weg

ALBLASSERDAM - Op woensdag 25 juli, omstreeks 19.30 uur, zagen agenten een bromfiets rijden over de Helling richting De Dam in Alblasserdam.

De bestuurder van de bromfiets droeg geen helm tijdens het rijden. Hierop besloten de agenten de bestuurder een stopteken te geven en staande te houden. De bestuurder had dit door en poogde er vandoor te gaan. Hij reed een doodlopende weg in en moest nu wel stoppen.

Tijdens de staandehouding werd er een alcohol lucht geroken en werd besloten de bestuurder te laten blazen.

De bestuurder blies een ‘F’ (FAIL) en werd vervolgens meegenomen naar de alcoholbus van Team Verkeer Rotterdam, die al op de Helling stond voor een reguliere alcoholcontrole tijdens de Paardenmarkt in Alblasserdam.

Tijdens de ademanalyse blies de 45-jarige bromfietsbestuurder uit Alblasserdam 625 ugl en werd het rijbewijs vervolgens ingevorderd.

Ook werd de bromfiets, waarvan het vermoeden bestond dat deze te hard ‘liep’, op de rollentestbank gezet. Hier bleek dat deze harder dan 102 km/u per uur liep. Hiervoor hebben onze collega’s een WOK-melding (Wacht op Keuren) opgemaakt. De bromfiets zal eerst opnieuw gekeurd moeten worden voordat deze weer de weg op mag.

De bestuurder heeft een bekeuring gekregen voor het niet dragen van de helm, overschrijding van de constructiesnelheid van de bromfiets en hij moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter voor het alcohol gebruik. Al met al een harde, maar goede les voor de Alblasserdammer.Deel dit bericht met je vrienden!