GKV Kinderdijk in slotfase onderuit

26 april 2011

ALBLASSERDAM - De tweede helft van het veldseizoen 2010 – 2011 is 23 april weer langzaam op gang gekomen. Koploper Excelsior was de tegenstander op Molenzicht. De streepjesclub uit Delft was 14 dagen geleden al op bezoek geweest bij GKV en hebben zich door de overwinning in Gorinchem aan kop genesteld. Vorige week lag de competitie stil vanwege de finales in Ahoy en volgende week wordt Koninginnedag gevierd.

De wedstrijd kwam op een zonovergoten sportpark Molenzicht moeilijk op gang. Dat zowel voor als na de pauze een korte drinkpauze werd ingelast, was een wijze beslissing van de man in het groen. Nadat de bezoekers in de 5e minuut de score hadden geopend, bracht Martijn Tuijtel samen met Steven de Graaf de stand in evenwicht. Trainer Bart de Wit zette zijn team op voorsprong en het kostte de bezoekers uit Delft de nodige moeite om langszij te komen. Beide kemphanen waren aan elkaar gewaagd en gaven verdedigend weinig weg. Tot tweemaal toe wisten GKV via De Wit en Marcha van Es een achterstand weg te werken. Excelsior sloot via een strafworp de eerste helft met een 5 – 6 voorsprong af.

In deel II namen de Delftenaren het initiatief en maakten het verschil van 2 punten nadat De Graaf vanachter de korf had tegen gescoord. De wissel van trainer/coach Christie van Wijk kende vervolgens een productieve fase en met 3 treffers op rij werd de stand ( 9 – 9 ) in evenwicht gebracht. Excelsior had zicht op meer, maar enkele korte kansen werden onbenut gelaten. Wim den Hollander maakte plaats voor Elmer Stevense en GKV viel nogmaals aan. De bezoekers hielden het hoofd koel en waren onder de korf wel effectief. Met twee slimme acties werd na later bleek de zege veilig gesteld en kort voor het laatste fluitsignaal werd de eindstand 10 – 13 bereikt.

Scores Kinderdijk: Bart de Wit 4x, Steven de Graaf 2x, Martijn Tuijtel 2x en Marcha van Es 2x.