De Zwerver haalt de punten op bij Alblasserdam

10 april 2012

ALBLASSERDAM - In het restant van de derby tussen Alblasserdam en De Zwerver namen de Kinderdijkers de drie punten mee door met 1-2 te zegevieren. De Zwerver vergroot hierdoor de  afstand op de onderste plekken in de eerste klasse C. De rol van Alblasserdam lijkt door het verlies uitgespeeld.

Vanwege de ernstige blessure van Alblasserdammer Johan de Vries werd het duel op 10 maart vroegtijdig stilgelegd. Met een 0-0 tussenstand moest het duel worden hervat in de 29e minuut. In dat kwartier voor rust viel er weinig noemenswaardig te noteren.

In het tweede bedrijf ontstond er al snel een hachelijke situatie voor het doel van Alblasserdam, maar Kinderdijker Matthijs Vermaat kwam niet tot een schot. In de tegenstoot was Stefano Garcia Tavares dichtbij een goal, maar doelman Gert Haksteeg stond goed opgesteld. Enkele minuten later belandde een vrije trap van Michael van Rooijen in de muur, waarna de bal bij Vermaat terecht kwam. Geheel vrijstaand schoot hij de 0-1 binnen.

Met nog ruim twintig minuten te gaan had Michel Slagboom een vroegtijdige beslissing op de schoen, maar zijn schot belandde op de paal. Jeffrey Beek zorgde vervolgens via een vrije trap voor de gelijkmaker. De gelijke stand bleef niet lang op het scorebord staan, want de ongedekte Alex Barnhoorn liet met een kopbal keeper Martijn Baan kansloos: 1-2.

In de slotfase gaf Alblasserdam veel ruimte weg terwijl het op zoek was naar de gelijkmaker. Voor De Zwerver bleken Barnhoorn en later invaller Wesley Kassels te zelfzuchtig waardoor de Kinderdijkse voorsprong niet kon worden vergroot. Ver in blessuretijd krulde Beek een vrije trap langs de muur en bijna in de kruising. Haksteeg verscheen met een wereldredding ten tonele, tikte de bal met de vingertoppen weg en trok zodoende overwinning voor De Zwerver over de streep.