Vier keer B-finale voor Melvin Prins op ONK zwemmen in Hoofddorp

07 november 2016 door Hennie van der Zouw

ALBLASSERDAM - Hoofddorp was dit jaar het decor van de Open Nederlandse Kampioenschappen zwemmen op de korte baan. Vanaf vrijdag 4 november verschenen er over drie dagen zo'n 650 zwemmers aan de start in het mooie Koning Willem Alexander sportcomplex. Wiekslag was vertegenwoordigd met 2 zwemmers en 2 zwemsters. Melvin Prins wist zich vier keer te plaatsen voor de B finales en behoorde daarmee tot de 16 snelste zwemmers.

Vrijdag snelde Melvin op de 100 rug naar 0.58.62 en werd daarmee gedeeld veertiende. Melvin mocht starten in de B finale maar die liet hij schieten. Op de 50 vlinder zwom hij 0.25.28 en werd daarmee 19e. Zaterdag eindigde hij op plaats 9 op de 100 vlinder Zijn tijd van 0.56.06 was net te langzaam voor een plek in de A finale. In de B finale zwom Melvin 0.56.58, goed voor een 5e plaats en een 13e totaal. Melvin eindigde deze dag ook nog op plaats 36 op de 50 vrij in 0.24.14.

Zondag startte Melvin op de 50 rug en 200 vlinder. Op de 50 rug eindigde Melvin als 14e in 0.27.16. De 200 vlinder ging in 2.10.21 en de 15 plaats. Op beide afstanden plaatste hij zich voor de B finale. In de B finale op de 50 rug eindigde Melvin in 0.27.17 als 7e en dus als 15e totaal. In de b finale op de 200 vlinder opende Melvin sterk.  Na 100 meter keerde hij als eerste maar moest zijn snelle start bekopen met een stroeve laatste 50 meter. Melvin eindigde in 2.11.59 als 7e en 15e totaal

Romy de Laat zwom op vrijdag de 100 vlinder in 1.06.75 en eindigde daarmee als 37e. Zaterdag zwom ze de 100 vrij in 0.59.88 en vond zich daarmee terug op plaats 71. Zondag verscheen ze aan de start op de 50 vrij en 50 vlinder. Op de 50 vrij werd ze 69e in 0.27.83 en op de 50 vlinder  41e in 0.29.71. David Kroon verscheen aan de start op de 200 vrij en werd daar 69e met een tijd van 2.30.43. De 50 vlinder leverde hem de 86e plaats op met een tijd van 0.33.66. De 50 vrij ging in 0.29.48 en dat was goed voor plaats 62.

David zwom de 100 vrij in 1.06.11 en eindigde daarmee op plaats 81. Aimee de Werk mocht starten op de 100 vrij en 50 vrij. Op de 100 vrij zwom ze naar plaats 87 in 1.00.58. De 50 vrij leverde haar een 70e plaats op in 0.27.85.
Komende zaterdag staat ronde 2 van de KNZB competitie. Het in de A klasse debuterende Wiekslag staat op een veilige positie maar het gat met de degradatieplaatsen is niet groot. De wedstrijd in het eigen Blokweer start om 12.00 uur.