Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'TTVA 3 walst naar de koppositie'
26feb 2017

TTVA 3 walst naar de koppositie

ALBLASSERDAM - TTVA heeft met verdeeld succes de eerste helft van het voorjaarsseizoen in de tafeltenniscompetitie doorstaan. Duo 1 speelde een goede wedstrijd tegen Taveri. TTVA 1 regulier had een flinke tik uit kunnen delen aan koploper TOG, maar het zegt misschien wel wat als ene Rien de Heer (met respect) de man van de wedstrijd was voor TTVA 1. TTVA 2 kreeg er van langs van Papendrecht, wat ook gold voor TTVA 4 wat in Nieuwpoort onderuit ging tegen Talani. Alleen TTVA 3 kan echt goede papieren overleggen nadat zij deze week met een prachtige overwinning de koppositie overnamen van tegenstander Papendrecht. 

TTVA 1 – Taveri 3    2e kl.  Duo   3-2
Na twee weken stil te hebben gelegen was het voor eerste duo team zaak om de wedstrijd tegen het Heerjansdamse Taveri in winst om te zetten. Ron Kappen liet er weinig twijfel over bestaan wat de bedoeling was deze avond. Onder stevige invloed van pijnstillers wegens ouderdomskwalen, wist hij beide tegenstanders gewoon in korte tijd in drie games aan de kant te schuiven. TTVA is nog wel in afwachting van de uitslag van de dopingtest. Ralph Faasen had in zijn eerste partij weinig kans maar maakte alles goed in zijn tweede enkelpartij.  Goed geconcentreerd en met geslepen spel wist hij het derde punt binnen te halen. Het dubbel van de heren ging terecht verloren. Het dubbel uit Heerjansdam was gewoon te sterk. Een prima overwinning voor Duo 1 met de wetenschap dat er drukke weken aankomen met drie wedstrijden in twee weken.

TOG 2 – TTVA 1    3e kl.  Regulier  6-4
Een absoluut onbegrijpelijk resultaat voor TTVA 1 als je het wedstrijdformulier bekijkt. Oke! Het Maassluise TOG is koploper maar wat had TTVA een klap uit kunnen delen. Normaliter sterke man Yannick Geerlings liet het echt volledig afweten deze wedstrijd met slechts één winstpartij.  Hij was ongeconcentreerd en lulde zich zelf uit de wedstrijd. In schril contrast hiermee staat het presteren van Rien de Heer. Hij was deze avond de man of the match voor TTVA. Twee winstpartijen en een partij die met 11-9 in de vijfde game verloren ging. Het oudje laat het op de belangrijke momenten nooit afweten. Ook Peter Houmes deed gewoon wat er van hem verwacht werd en dat is minimaal één partij per wedstrijd winnen.  Ook het dubbel van Geerlings/Homes ging dik verloren tegen het duo van TOG. Een gemiste kans dus! Men had de koploper een draai om de oren kunnen geven, maar helaas!

TTVA 2 – Papendrecht 6  3e kl.   Regulier  0-10
TTVA 2 werd door Papendrecht 6 met de neus op de feiten gedrukt. 3e klasse is misschien op dit moment nog wat te hoog gegrepen. Positief punt is wel dat er in ieder geval wel met plezier gespeeld wordt. Alleen in het begin van de wedstrijd wisten zowel Wim Verschoor als Ton de Boom er nog een vijfde game uit te slepen. Daarna ging het snel naar de maximale score voor de Papendrechters. Wim Verschoor, Ton de Boom en Cor Rijkens moesten dus weer een nul bijschrijven. Er kan nu al reeds gesteld worden dat degradatie waarschijnlijk niet is te voorkomen. 

TTVA 3 – Papendrecht 8  5e kl.  Regulier  8-2
TTVA 3 liet een bom vallen in 5H. Met deze zeer ruime overwinning op koploper Papendrecht werd de koppositie overgenomen en is men in één klap een kandidaat voor het kampioenschap in deze klasse. Jeroen Veth was bij tijd en wijle onnavolgbaar voor al zijn tegenstanders met zijn geweldig geplaatste ballen. Ab de Groot deed er niet voor onder. Ook hij scoorde een fraaie hattrick. Gerrit Verhaar wist één tegenstander te vloeren maar had kans op meer. Daar tegenover staat dat hij wel weer een goed aandeel had in het gewonnen dubbel. Samen met Ab de groot waren zij te sterk voor het Papendrechtse dubbel. Een hele fraaie en ruime overwinning op misschien wel een concurrent voor het kampioenschap.

Talani 5 – TTVA 4   6e kl.  Regulier   7-3
TTVA 4 is inmiddels weggezakt naar de vijfde plaats in de stand. Er zal de komende wedstrijden wat gas gegeven moeten worden om niet weer op de laatste plek terecht te gaan komen. Henk Mes was de uitzondering in de wedstrijd tegen het Nieuwpoortse Talani. Hij moest slechts één game afstaan in zijn drie enkelpartijen, wat dus een mooie hattrick betekende. Cees Dam en Andre Steenbergen bleven beide met lege handen staan. Alleen het dubbel van Mes/ Dam kwam nog dicht bij de winst. In vijf games was het dubbel uit Nieuwpoort net iets te sterk.Deel dit bericht met je vrienden!