Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'TTVA start 2e helft competitie met verdeeld succes'
13mrt 2017

TTVA start 2e helft competitie met verdeeld succes

ALBLASSERDAM - Tafeltennisvereniging TTVA is na een weekje rust begonnen aan de tweede helft van de voorjaarscompetitie. Het eerste Duo team kreeg flink klop in Melissant. TTVA 1 regulier ging voor de maximale score, wat ook lukte. TTVA 3 blijft koploper na een 3-7 winst in Meerkerk. Hier was Ronald Muskiet de grote man. TTVA 3 bleef thuis steken op een puntendeling. TTVA 4 moest het onderspit delven tegen koploper VCS maar dit was zeker niet te wijten aan Henk Mes die gewoon veel te goed was voor zijn drie tegenstanders.

De Treffers 2 – TTVA 1    2e kl.  Duo  4-1
Zonder kopman Ron kappen is Duo 1 kwetsbaar. Er werd in Melissant met duidelijke cijfers verloren van koploper de Treffers. Alleen Peter Houmes wist van Anton Keizer te winnen. Ralph Faasen speelde tegen Arie Mik nog een spannende partij, maar dit was helaas niet genoeg voor winst. Ook het dubbel van beide heren was niet opgewassen tegen het dubbel van de Treffers. Duo 1 zal de komende weken echt het gas er op moeten gaan zetten als men hun plekje in de 2e klasse wil behouden. De situatie wordt een beetje  zorgwekkend.  

TTVA 1 – Alexandria 9    3e kl.  Regulier 10-0
Als je tegen de rode lantaarndrager speelt moet je soms toch wat meer concentratie opbrengen dan dat je zou denken. TTVA 1 had het af en toe wel moeilijk tegen het Rotterdamse Alexandria, maar toch werd de volle buit binnen gehaald en zo hoort het ook. Yannick Geerlings, Patrick van der Heiden en Rien de Heer bleven dus alle drie ongeslagen deze wedstrijd. Het dubbel van Geerlings/ van der Heiden liet weinig heel van het Rotterdamse dubbel, zodat uiteindelijk dus een de maximale score op het formulier kwam te staan. TTVA 1 kruipt op kousen voeten naar misschien wel een kansrijke positie. Een hoop zal afhangen van de komende wedstrijd in Brielle tegen De Sprint. Thuis werd hier namelijk nipt van verloren. Wil men kans blijven houden op een top, of zelfs een koppositie dan zal er in Brielle dus gewonnen moeten worden. 

TTVA 2 – Xerxes 4    3e kl.  Regulier 5-5
Als Promovendus doet TTVA 2 het niet slecht. Ook al staat men op de laatste plaats er wordt elke week flinke strijd geleverd.  Er komen zo nu en dan ook kansen voorbij die je dan wel moet pakken. Dit laatste daar schort het dus een beetje aan. Ook tegen het maar net boven TTVA 2 staande Xerxes was dit het geval. Er zat echt meer in dan de puntendeling die  er nu uitkwam.  Maar om af en toe een potje te winnen moet je wel fit zijn. Dat is nu net iets waar het bij Cor Rijkens aan schort. Hij kampt al de gehele competitie met vervelende rugklachten en komt dus niet in de buurt van zijn normale niveau. Wim Verschoor en Remco Schimmel wisten beide twee partijen te winnen. Ook het dubbel van beide heren werd in winst omgezet. Maar beide lieten ook nog een enkel partij met kansen door de vingers glippen. Het lot van een promovendus is dat het vaak net iets te kort komt in een hogere klasse. 

MTTV 2 – TTVA 3    5e kl.   Regulier 3-7
Koploper TTVA 3 moest in Meerkerk de benodigde punten zien binnen te spelen tegen de rode lantaarn MTTV. Ronald Muskiet bleef redelijk gemakkelijk overeind en wist dus een hattrick bij te schrijven. Ab de Groot moest alleen Richard de Rijk van MTTV feliciteren. En was dus goed voor twee winstpartijen. Jeroen Veth heeft het altijd wat moeilijk in uitwedstrijden, zo ook deze avond. Hij wist alleen van Rene Vermeer te winnen. Het dubbel van Muskiet en de Groot walste met groot gemak over het Meerkerkse duo. TTVA 3 blijft koploper met twee punten voorsprong op Gorkum 5.

TTVA 4 – VCS 3     6e kl.  Regulier 3-7
TTVA 4 moest thuis aantreden tegen koploper VCS uit Sleeuwijk. Het werd een zware opgave die uiteindelijk niet goed afliep. Alleen Henk Mes bleef fier overeind deze avond. In zijn eerste partij wist hij al direct de deze competitie nog ongeslagen zijnde Piet Delleman van VCS met goed aanvalsspel te vloeren.  Hij bleef ook de rest van de avond ongeslagen wat dus een mooie hattrick betekende. Cees Dam en Andre Steenbergen wisten buiten een sporadische game geen partij te winnen. Alleen het dubbel van Mes /Dam had nog wel winstkansen, maar ging jammer genoeg net in vijf games verloren. Een duidelijke 3-7 nederlaag was dus het gevolg.Deel dit bericht met je vrienden!