Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Alblasserdamse zusjes Nederlands kampioen Wado Ryu karate' De zusjes Mila en Nadia Pieplenbosch met gouoden medailles
02okt 2017

Alblasserdamse zusjes Nederlands kampioen Wado Ryu karate

ALBLASSERDAM - Afgelopen weekend zijn de in Alblasserdam wonende zusjes - Mila en Nadia Pieplenbosch - beiden Nederlands kampioen Wado Ryu karate geworden in hun leeftijdscategorie in het Topsportcentrum in Rotterdam.

Mila die de blauwe band I heeft en in de categorie 8-9 jarigen moest strijden, moest de spits afbijten en stond na een aantal ronden voor op haar tegenstandsters. Ze overtuigde de scheidsrechters met haar focus en kracht en draaide haar kata's strak. Haar zus Nadia die de band blauw II heeft, was in haar leeftijdscategorie 12 - 13 jarigen de sterkste.

Met haar kata's Sheishan en Jitte overtuigde ze de scheidsrechters dat ze ver boven haar tegenstanders staat en deze kata's echt beheerst. Tegen het eind van de ochtend moest Mila Pieplenbosch (8jr) de strijd aangaan in het onderdeel kumite (vrijvechten). Na een aantal ronden verloor ze in de laatste ronde door een mooi geplaatste jodan geri (hoge trap naar het gezicht) door haar tegenstandster.

Ze stond net 1 punt achter om in aanmerk ing te komen voor het eremetaal. De coaches van Karate Instituut Wairando - waar diverse kinderen uit Alblasserdam trainen - gaven aan dat ze een prachtige kumite wedstrijd heeft gedraaid en dat er nog genoeg tijd is om te schaven en Mila in kumite scherper te maken. Helaas kon Nadia geen kumite uitvoeren door een blessure aan haar achillespees.

Voor Karate Instituut Wairando was het zo wie zo een fantastisch toernooi, want met maar 13 deelnemers op het NK Wado zijn er 10 gouden medailles, 2 zilveren en 1 bronzen medaille gewonnen. Al met al was dit een fantastisch NK en geeft dit hoop voor het Europees kampioenschap Wado karate in Braga (Portugal).Deel dit bericht met je vrienden!