Alles over Alblasserdam...
14feb

Geen eerste teams schaakclubs met kampioenskansen meer

DRECHTSTREEK -  De regionale schaakclubs hebben geen eerste team, dat nog op weg is naar een kampioenschap met promotie. De cpmpetitie loopt zowel landelijk als regionaal nog enkele maanden.

Dordrecht 1 in de landelijke tweede klasse met internationaal meester Mark Timmermans als kopman staat op vijftig procent na zes wedstrijden.  Sliedrecht 1 staat in de derde klasse op een verdienstelijke derde plaats, maar met nog drie ronden voor de boeg drie matchpunten achter de koploper.  Debutant Sliedrecht 2 heeft nog de kansen in eigen hand om niet op de degradatieplaatsen te blijven staan.

De Willige Dame uit Dordrecht loopt in de hoogste regionale klasse een ronde achter, want bij hun Rotterdamse tegenstander werd een tegenstander onwel. De wedstrijd werd daarom gestaakt en zal overnieuw worden gespeeld. De Willige Dame heeft de kansen nog in eigen hand om niet te degraderen. Dat geldt ook wel voor Dordrecht 2, dat een klasse lager de tweede wedstrijd op rij won, na overigens vorige competitie bijna gepromoveerd te zijn.  Ook Hendrik Ido Ambacht 1 kan de degradatie nog ontlopen, maar met 2 uit 5 zit het team wel in de gevarenzone.

In de tweede klasse heeft Dordrecht 3 nog goede kansen op promotie naar de eerste klasse. Dordrecht 4 is ook niet kansloos, maar Sliedrecht 3 heeft als koploper de sterkste papieren.

Overigens wordt de regionale competitie nog maar in tien groepen verspeeld tussen de promotieklasse en de vierde klasse.  Tien jaar terug waren er nog dertien groepen in de RSB-competitie.

Tom van Bokhoven volgt op zijn website Tomsschaakboeken het regionale schaak op de voet.Deel dit bericht met je vrienden!